©Reuters
©Reuters

Has otkrio boje novog bolida

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 17:35

Jedini američki tim u Formuli 1 će i ove godine u svojom redovima imati Hulkenberga i Magnusena, a zajedno će se potruditi da poboljšaju plasman u konkurenciji konstruktora

Američki tim Has podelio je na društvenim mrežama izgled svog novog bolida pod imenom VF-24. Kao i prošle sezone, zadržali su kombinaciju crne, crvene i bele boje.

"Radujem se da vidim VF-24 kako se trka" kaže o novom bolidu vlasnik tima Džin Has.

Izabrane vesti

"Znam da delim osećanje sa našim partnerima i celim timom. Sa Nikom Hulkenbergom i Kevinom Magnusenom znamo da imamo odličan par vozača za volanom, a njihovo iskustvo će se ponovo pokazati neprocenjivim dok budemo razvijali naš program kroz godinu. Iskoristili smo pauzu između sezona da bismo pokrenuli procese kako bismo bili bolji i poboljšali naš ukupni učinak. Uskoro ćemo videti kako nam ide", dodao je Has.

Takođe, ovo je prva sezona bez vođstva Gintera Štajnera, a ulogu šefa tima preuzeo je bivši direktor inženjeringa Ajao Komacu.

"Realistični smo o našim očekivanjima za VF-24 da počne ali je dalje svake sezone uzbudljiv trenutak predstaviti auto." započeo je Komacu, pa dodao: "Pred nama je mnogo posla kako bismo napredovali i poboljšali performanse, ali svi su ovde veoma motivisani i željni da krenu na pravi put sa VF-24. Znam da ćemo maksimalno iskoristiti vreme u Bahreinu sa raznim stvarima koje treba da prođemo. U krajnjoj liniji, jedva čekamo da krenemo i započnemo sezonu."

Jedini američki tim u Formuli 1 će i ove godine u svojom redovima imati Hulkenberga i Magnusena, a zajedno će se potruditi da poboljšaju plasman u konkurenciji konstruktora. Prošle sezone našli su se na poslednjem mestu na tabeli sa samo 12 poena, a problem koji ih je pratio tokom cele sezone bio je potrošnja pneumatika tokom trke. Put ka tom uspehu će sigurno biti težak, a novi šef priznaje da će u Bahreinu verovatno biti "pri kraju kolone, ako ne i poslednji" zbog kašnjenja u razvoju. Has je naime dva meseca pauzirao sa donošenjem noviteta kako bi značajno unapređenje doneo za trku u Ostinu, a to je dodatno odložilo razvoj novog VF-24 bolida za sezonu pred nama.

"Razlog zbog kog naš novootkriveni auto neće biti dovoljno brz u Bahreinu nije zbog kvaliteta ljudi koje imamo, već jer smo kasni počeli a zatim na dva meseca stali zbog unapređenja za Ostin." objašnjava Komacu. "To je zaista preusmerilo resurse, tako da smo izgubili vreme, ali tim nalazi dobre rezultate u aerotunelu i to je pozitivno i u pogledu karakteristika, ide u pravom smeru. Fokus je da imamo dobar test u Bahreinu da bismo dobili kvalitetne podatke koji će tim analizirati i razumeti u kom smeru treba razvijati automobil."

Novi bolid Hasa prvi put će na stazu izaći 11. februara na privatnom testu u Silverstonu, kada će za njegovim volanom sedeti Niko Hulkenberg, pre nego što počne zvanični trodnevni test 21. februara u Bahreinu u kom učestvuju svi timovi.

Raspored otkrivanja bolida:

Zauber - 5. februar

Vilijams - 5. februar

Alpin - 7. februar

RB - 8. februar

Aston Martin - 12. februar

Ferari - 13. februar

Mercedes - 14. februar

Meklaren - 14. februar

Red Bul - 15. februar


tagovi

Formula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara