Hertl spasava Šarkse

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 15:05

San Hoze dočekuje Las Vegass u majstorici osmine finala

Majstorica. Šarksi su bili pred eliminacijom u prošlom kolu i činilo se da će još jedan od favorita za osvajanje Stenli kupa već u prvom krugu da završi takmičenje. Ipak, golom Tomaša Hertla, i to u produžetku, uspeli su da izbore poslednji meč serije, koju će odigrati na svome terenu.

San Hoze je na sjajan način otvorio doigravanje i u prvom susretu ostvario je sigurnu pobedu od 5:2. Međutim, već u narednoj utakmici igrači Vegasa su pokazali da neće biti nimalo lagan protivnik, bez obzira što su ligaški deo završili na sedmoj poziciji. U narednom duelu Šarksi su doživeli ubedljiv poraz s rezultatom 3:5. Sledeća dva meča su odigrali u gostima i doživeli su isto toliko poraza. Prvo su izgubili sa 6:3, da bi u drugom meču pretrpeli još teži poraz od 5:0. Posle uvodne pobede Šarksi su doživeli tri vezana poraza i Vegasu je nedostajala samo još jedna pobeda za plasman u četvrtfinale. U petom susretu prvog kruga doigravanja San Hoze je prekinuo negativnu seriju trijumfom od 5:2. Ipak, nije sve tako lako izgledalo kao što rezultat govori.

Izabrane vesti

Las Vegas je do pre dva kola bio u odličnoj poziciji i na pragu plasmana u narednu rundu takmičenja. Bez obzira na poraz u petom duelu i dalje su Golden Najtsi bili u prednosti od 3:2 u seriji, a naredni meč su odigrali u svojoj dvorani. Ipak, ni 18.000.000 navijača nije bilo dovoljno Vegasu da ostvari pobedu. Gosti su došli u vođstvo pred kraj prvog perioda, da bi domaći tim izjednačio sredinom drugog dela. U produžetku se vodila prava bitka i čekala se greška protivnika koju su na kraju dočekali gostujući igrači. Hertl je postigao gol za Šarkse u 31. minutu produžetka i tako razočarao domaće navijače koji su očekivali pobedu. Vegas će sada sigurno imati teži posao jer će igrati u gostima i to protiv tima koji je retko gubio kod kuće tokom ligaškog dela sezone. Golden Najtsi ne mogu da se pohvale dobrom igrom u gostima s obzirom na to da su u poslednjih sedam gostujućih utakmica doživeli čak šest poraza.

NHL, PLEJ-OF

Sreda
01.00: (2,10) Boston (3,85) Toronto (2,90)   /u seriji 3:3/
04.00: (2,40) San Hoze (3,80) Las Vegas (2,40)   /u seriji 3:3/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

hokejNHLsportsko klađenjeLas Vegas Golden NajtsSan Hoze Šarks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara