Filip Glavaš (©AFP)
Filip Glavaš (©AFP)

Hrvati iskalili bes na Amerikancima: Mreža puna do vrha, Karačić vodio Kauboje do 40 golova

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 22:43

Blistali i Filip Glavaš, Luka Cindić, Ivan Martinović…

Egipćani su na otvaranju Svetskog prvenstva deklasirali Hrvate. Legende hrvatskog rukometa podigle su veliku prašinu, počela su preispitivanja, a nekadašnji planetarni prvak je ekspresno odgovorio. Napumpali su Kauboji samopouzdanje i iskalili bes, stradali su Amerikanci – 40:22 (20:10).

Odbrana selekcije Hrvoja Horvata apsolutno nije funkcionisala u prvoj utakmici na šampionatu, apsolutno ništa nije mogla da sačuva. Sve se okrenulo protiv Amerikanaca, ali upitan je kvalitetdrugog rivala Kauboja. Na jedvite jade su Amerikanci došli do dvocifrenog broja golova u prvom poluvremenu i drastično su pokvarili gol-razliku.

Izabrane vesti

Šutari su Hrvati iz igre bezmalo 80 odsto, bili izuzetno agresivni i zaradili samo dva isključenja. Na dva minuta hlađenja išli su Leon Šušnja i Leon Martinović, jedan od najboljih u trijumfu hrvatske reprezentacije. Dominirao je tim Hrvoja Horvata u Švedskoj, a centralna figura bio je Igor Karačić.

Centralni bek Vive Kjelcea postigao je osam golova, uz samo dva promašaja. Šuterski čas držao je Karačić, ništa manje ubojit bio je Josip Šarac. Hercegovac je svih šest udaraca pretvorio u gol, Filip Glavaš je ispalio pet strela, a po četiri gola delo su Luke Cindrića, Ivana Martinovića i Marina Jelinića. Kod Amerikanaca je najefikasniji bio Geri Hajns sa šest golova.

Norveška je overila prolaz u narednu fazu, kao i Holandija iz grupe F sa kojom se ukršta Srbije. Dobili su Skandinavci i drugu utakmicu u prvoj fazi takmičenja, slomili su Argentince i dali priliku Makeddoncima da se pobedom u poslednjem kolu plasiraju dalje – 32:31 (16.12).

Sander Sagosen i Sebastija Bartold su, uz Magnusa Roda, nosili Norvežane do pobede u dramatičnoj završnici. Najbolji strelci skandinavske reprezentacije kombinovano su postigli 15 golova – svaki pet – a Goran Johansen dopisao je jedan manje. Malo je nesotajalo Argentincima da izvuku remi, da su uspeli u tome najzaslužniji bi bio kapiten Dijego Esteban Simone, strelac sedam golova.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – 2. KOLO

Nedelja

GRUPA E

Nemačka - Srbija 34:33 (19:17)

Katar - Alžir 29:24 (12:11)


GRUPA F

Makedonija - Holandija 24:34 (11:18)

Norveška - Argentina 32:21 (16:12)


GRUPA G

Egipat - Maroko 30:19 (13:9)

Hrvatska - SAD (40:22)


GRUPA H

Belgija - Tunis 31:29 (17:16)

Danska - Bahrein 36:21 (16:9)



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara