Domagoj Duvnjak (©Reuters)
Domagoj Duvnjak (©Reuters)

Hrvati neće više da budu Kauboji

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.01.24. | 11:34

Zanimljiv zahtev Rukometnog saveza Hrvatske pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

Fudbaleri Hrvatske imaju nadimak Vatreni, neko ih zove i Kockasti, a rukometaši su “kršteni” kao Kauboji. Međutim, taj nadimak se ne sviđa baš sadašnjim izabranicima selektora Gorana Perkovca.

Rukometni savez Hrvatske uputio je molbu medijima da reprezentativce više ne nazivaju Kaubojima.

Izabrane vesti

Osvrćući se na brojne naslove i članke u medijima u kojima se pominje nadimak Kauboji za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju, u ime reprezentativaca, stručnog štaba i saveza, molimo vas da taj nadimak ne koristite za naziv reprezentacije s obzirom da aktuelni igrači nisu bili deo generacije kad je nastao pomenuti nadimak”, poruka je HRS-a.

Hrvatske rukometaše posle senzacionalnog zlata na Svetskom prvenstvu 2003. prvo su zvali Pakleni, a onda je tadašnji kapiten Petar Metličić pobunio uoči SP 2009. i zatražio da mediji i navijači prestanu s tim nadimkom, jer se igračima ne sviđa. Kum Kauboja je legendarni as Ivano Balić.

17.00: (1,10) Hrvatska (14,0) Crnaa Gora (9,00)

U Nemačkoj se od 10. do 28. januara održava Evropsko prvenstvo, a Hrvatska je moguć rival Srbiji u drugoj rundi u Kelnu, od 18. do 26. januara.

Poslednje test mečeve selekcija Hrvatske igraće u Poreču sa Slovenijom i Crnom Gorom. Tim Gorana Perkovca je u grupi u Manhajmu sa Španijom, Austrijom i Rumunijom i ne bi trebalo da imaju problem Domagoj Duvnjak i drugovi da obezbede jedno od prva dva mesta.


tagovi

rukometna reprezentacija hrvatskeep u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara