Hrvoje Horvat (Reuters)
Hrvoje Horvat (Reuters)

Hrvati ogorčeni bizarnim ponašanjem selektora rukometaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 23:39

Žele da mu vide leđa

Hrvatska definitivno više nije rukometna sila kakva je bila od početka ovog veka kada je nizala medalje. Već treće veliko takmičenje zaredom, Hrvatska je ostala bez medalje. Nakon što se nije plasirala na Olimpijske igre u Tokiju, Hrvatska je zauzela 15. mesto na SP, osmo na EP i sada deveto na aktuelnom SP.

Ova dva poslednja neuspeha su dobrim delom rukopis selektora Hrvoja Horvata koji je večeras nakon pobede nad Bahreinom imao bizaran ispad. Na pitanje novinarke da li ostaje na selektorskoj funkciji, Horvat je počeo da se čudno ponaša. Otvarao je usta ali nije ništa pričao, slao je srca u kameru i odbio da odgovori.

Izabrane vesti

Tako je osim slabim rezultatima, navukao gnev i svojim ponašanjem. Najoštriji u kritikama je bio nekada proslavljeni član zlatne generacije hrvatskih rukometaša Petar Metličić.

„Nikad ovo nisam doživeo. Možemo pričati o uspehu, neuspehu, igračima, ali ovo je nepoštovanje svih. Kako mi u Splitu kažemo: Cveba, vreme je! I svi koji su te ovde doveli i postavili, vreme je. Selektor da se ovako ponaša... Ljutićemo se šta je menjao ili nije, šta je pogrešio, ali ponašanje mu je nedopustivo“, rekao je Metličić.

Podvukao je da je ovo neuspeh.

„Koga smo to pobedili? Nemojmo se zavaravati. Znali smo mesecima koja je utakmica najvažnija. Ovo nije tragedija, ali jeste neuspeh. Treba nešto menjati, stalno se vrtimo u krug, ponavljamo se, puno igrača prolazi kroz selekcije i ne znam šta smo dobili ovim prvenstvom“.

I njegov nekadašnji saigrač Goran Šprem je šokiran ponašanjem selektora.

„Ovaj Horvatov istup mi se ne sviđa, bizaran je. Cveba, oprosti, ali ovo je neprihvatljivo. Ne znam šta je ovo bilo. On je selektor hrvatske reprezentacije i to je bilo pitanje na koje mora odgovoriti. Bilo šta. Ovo je nekome možda smešno, ali bilo je bezobrazno“, rekao je Šprem.

Slična je bila i reakcija nekadašnjeg olimpijskog i svetskog šampiona Božidara Jovića.

„Bez teksta sam. Ovo što je Horvat napravio je lakrdija i sramota. Blamaža selektora koji bi trebalo da predstavlja Hrvatsku u svetu. Zamislite da ovako nešto napravi premijer ili neko od hrvatskih ministara u Briselu. Bio bi to skandal svetskih razmera. Ne znam šta da kažem, osim da me je sramota u njegovo ime. Sram neka ga bude. I njega i sve one koji su takvog lika postavili za selektora. Ovo je bilo bezobrazno nepoštovanje novinara, javnosti i samog rukometa. Ne moraš odgovoriti, možeš reći da nemaš komentar, ali ovako nešto... Blamaža bez presedana. Mogu samo reći da nam je reprezentacija igrala baš ovako kako se njen selektor ponaša – sramotno“, rekao je Jović.

Čini se da je Horvat sa ovim skandalom završio svoj selektorski mandat na klupi Hrvatske...

 


tagovi

Hrvoje Horvatrukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara