Ante Vukičević (©Reuters)
Ante Vukičević (©Reuters)

Hrvati u petoj brzini, razgoropadili se Marinić Kragić i džoker Vukičević; Crna Gora raspucana, dominirali Radovići

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.07.23. | 11:44

Besprekorne partije Đura i Vasilija na startu Svetskog prvenstva...

Žreb za Hrvatsku i Crnu Goru bio je kao poručen, bolje za početak Svetskog prvenstva u Fukuoki nije moglo. Dobili su rivale koji su tu da popune broj, i bili su topovsko meso. Poslužili su evropskim prvacima i Ajkulama da se raspucaju spremni dočekaju derbije u grupnoj fazi.

Sa evropskog na svetski tron – to je zamisao Hrvatske i Ivice Tucka. Iskoristile su Barakude to što je kontinentalni šampionat održan u Splitu, zlato je ostalo u gradu pod Marjanom. Poraslo je samopouzdanje kod Hrvata, pucaju od odptimizma i veruju da već u Fukuoki mogu da izvade olimpijsku vizu, a prvi korak ka tome napravljen je protiv Argentine – 24:5.

Izabrane vesti

Hrvatska je napravila savršenu uvertiru za derbi sa Mađarskom, nimalo se nije umorila i pritom je Ivica Tucak razigrao bezmalo sve prvotimce. Najviše je dobio od Jerka Marinića Kragića – pet golova. Zgodna strana je funkcionisala, prvotimac splitskog Jadrana je prednjačio, a nije zaostajao ni džoker Ante Vukičević. Otvorio mu se prostor posle povrede Lorena Fatovića, uskočio je u postavu i na premijeri napunio mrežu Argentine.

Dao je gol manje od Jerka Marinića Kragića, a to nije bilo sve od igrača kojima je jača desna ruka. Luka Bukić se postarao da Argentina doživi katastrofu na otvaranju (tri puta se upisao među strelce), potpomogao je i Franko Lazić (dva hola i tri asistencije). Sevaala je i levica Konstantina Harkova sa leve strane, centarski tandem Josip Vrlić – Ivan Krapić je zbirno isporučio četiri gola…

Jedino se Andrija Bašić i Zvonimir Butić nisu upisali na prvom meču na Svetskom prvenstvo. U Hrvatskoj stanje redovno, sve po planu i u Crnoj Gori. Iz svih oružja pucali su izabranici Vladimira Gojkovića protiv totalnog autsajdera Južne Afrike, što je bilo i očekivano – 35:10.

Afrička selekcija ne može da bude reper ni za šta, izvesno će u naredne dve utakice proći kao protiv crnogorskih Ajkula. Ipak, ohrabrujuće za nekadašnje svetske prvake je to što nije bilo ni najmanjih trzavica, što je sve išlo kao po loju i pogotovo što je Đuro Radović šuterski dobro ušao u turnir. Trebalo bi levoruki šuter da bude tas koji će donositi prebagu na stranu Crnogoraca.

Odradio je suspenziju, vratio se u bazen i podsetio zašto je važio za jednog od najvećih talenata. Dominirao je Đuro Radović u bazenu (sedam golova, bez promašaja), ali i Vasilije (četiri gola, koliko su dali i Vladan Spaić i Jovan Vujović). Obležili su Radovići prvi meč Crne Gore na planetarnoj smotri u Japanu, ali ono zbog čega Vladimir Gojković posebno može da bude srećan jeste što su se svi igrači upisali među strelce. odbranom ne, jer je Južna Afrika prvi put na planetarnim šampionatima postigla dvocifren broj golova.

I drugi levoruki šuter, Aleksa Ukropina, podesio je nišanske sprave, Bogdan Đurđić je takođe bio izuzetno raspoložen. Selektor crnogorske reprezentacije dozirao mninutažu, posle prvog poluvremena zamenio je startnog golmana Petra Tešanovića i šansu pružio Lazaru Andriću. Mogao je da kombinuje do mile volje, kad je sve bilo gotovo već do drugog perioda.

SVETSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U FUKUOKI:

GRUPA C

Ponedeljak (17. jul)

Aregentina – Hrvatska 5:24

Mađarska – Japan 16:8

Sreda (19. jul)

05.00: Hrvatska – Mađarska

12.00: Japan – Argentina

Petak (21. jul)

02.00: Hrvatska – Japan

03.30: Mađarska – Argentina


GRUPA D

Ponedeljak (17. jul)

Crna Gora – Južna Afrika 35:10

13.30: (6.75) Srbija (9.00) Španija (1.20)

Sreda (19. jul)

06.30: Španija – Crna Gora

09.00: Južna Afrika – Srbija

Petak (21. jul)

05.00: Južna Afrika – Španija

06.30: Srbija – Crna Gora



tagovi

Josip VrlićKonstantin HarkovLuka BukićAnte VukičevićJerko Marinić KragićVladimir GojkovićIvica Tucakvaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija Crne GoreSvetsko prvenstvo u vaterpoluĐuro RadovićAleksa UkropinaPetar TešanovićBogdan ĐurđićVasilije Radović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara