Lovre Miloš (©MN Press)
Lovre Miloš (©MN Press)

Hrvatu kapitenska traka Partizana i uloga heroja u derbiju! Lovre Miloš izbušio Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 19:57

Težak poraz crveno-belih...

Sa “Banjice” su se ovoga leta pokupili dokazani igrači, reprezentativci. Ostao je samo Lovre Miloš da bude lider nove generacije crno-belih i najveći autoritet, uz trenera Miloša Koroliju. U drugom ovosezonskom derbiju namenio mu je strateg crno-belih kapitensku traku, a Hrvat mu se odužio rafalom. Izbušio je Crvenu zvezdu i sprečio je da se osami na liderskoj poziciji Superlige Srbije. Partizan se revanširao zakletom neprijatelju za poraz u Kragujevcu, a uloga heroja pripala je Lovre Milošu - 10:6.

Povrede su skratile Partizanovu rotaciju i primirale Miloša Koroliju da u bazen pošalje još mlađu ekipu u odnosu na večiti derbi u regionalnoj ligi. Nije bilo hrvatskog centra Lovra Paparića, Nikola Giga je takođe otpao - povredio se baš u prethodnom okršaju sa crveno-belima - kao i starosedelac i kapiten Petar Jakšić. Partizanovo dete bilo je odsutno, a kapitenska traka poverena je hrvatskom asu Lovre Milošu, za koga je to bio dodatni motiv. 

Izabrane vesti

Odigrao je nekadašnji hrvatski reprezentativac najbolji derbi u crno-beloj kapicu, poveo je Partizanovu mlađariju, bio lider i neko ko je Vladimiru Mišoviću zadavao najviše glavobolja. Zvezdin čuvar mreže nikako nije mogao da mu pročita šuteve sa distance - postigao četiri gola, od toga jedan iz kontre - s velike razdaljine rešetao je Hrvat, a i iz kontre mu je pošlo za rukom da matira Zvezdinu “jedinicu”. 

Centarski tandem Miloš Vukićević - Lukas Seman je pravio strahovite probleme bekovskoj liniji crno-belih, nema sedmostruki evropski šampion igrače tih gabarita da zaustave Zvezdine gorostase. Spuštali su crveno-beli loptu na dva metra, pokušavali da prepišu recept iz regionalnog derbija i uspevali su u toj nameri. Miloš Vukićević se lako odvajao, takođe i slovački reprezentativac, ali je šut sa distance poljuljao tim Dejana Savića

Vuk Milojević (©MN Press)Vuk Milojević (©MN Press)

Umesto da tresu mrežu gola koji je branio Jevgenij Kostov, drmali su okvir gola. Najčešće Ivan Basara, čak tri puta samo u prvom poluvremenu. Posle mata sa zgodne strane Gavril Subotić napravio je dve brze lične greške, Veljko Tankosić nije realizovao drugi peterac - odbranio mu Kostov, a bila mu je naklonjena i stativa - i krajem drugog perioda krenula je velika serija crno-belih. 

Inicijator preokreta bio je Lovre Miloš, doveo je Partizan u vođstvo iz kontranapada, uzdrmao je Zvezdu pred odlazak na odmor, a potom nastavio da rešeta sa velike razdaljine. Svezala je četa Miloša Korolije četiri gola, Jevgenij Kostrov je zaključao gol i doveo crveno-bele na ivicu prvog poraza u Superligi Srbije. 

Pavle Mušikić zapečatio je sudbinu crveno-belima. Fenomenalnim lobom je prevario Vladimira Mišovića i od tog trenutka je na semaforu razlika bila dupla! Gavril Subotić ga je samo ublažio. Težak poraz doživela je Crvena zvezda u večitom derbiju...

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 6:10

(4:3, 1:3, 0:3, 1:1)

Bazen: Milan Gale Muškatirović

Sudije: Beljić i Virijević

Igrač više: Crvena zvezda 12 (2), Partizan 5 (2)

Peterci: Crvena zvezda 2 (1)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Gajić, Marković, Subotić 2, Vasić, Banićević, Basara, Vukićević 1, Seman 1, Milojević, Radović, Ivanović, Gavrilović. Trener: Savić.

PARTIZAN: Kostrov, K. Bodiroga 1, Miloš 4, Mušikić 1, Gak, Gladović 1, Trtović, Dimitrijević 1, Jauković, Smiljević 1, Krstić, Božović, Milošević, V. Bodiroga 1. Trener: Korolija.

VATERPOLO SUPERLIGA SRBIJE - 3. KOLO

Utorak

Crvena zvezda - Partizan 6:10

Valis Valjevo - Vojvodina 11:10

Novi Beograd Vukovi - Šabac 10:13

Sreda

Nais - Novi Beograd 2:22

Subota

Radnički - Proleter 15:5


tagovi

Miloš KorolijaDejan SavićVK Crvena zvezdaVK PartizanSuperliga Srbije u vaterpoluLovre MilošVladimir MišovićGavril SubotićIvan BasaraMiloš VukićevićLukas Seman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara