Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)
Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)

I bi spektakl... Tijana povukla Ezačibaši ka polufinalu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 19:34

Turski klub uspeo da savlada Skandići u prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona i tako se približi ulasku među četiri najbolja tima

I bi spektakl večeras u Istanbulu... Odigrali su sjajan meč Ezačibaši i Skandići - nalik duelima koje su imali u grupnoj fazi - samo što je ovog puta pobeda otišla na stranu turskog tima - 3:2 (23:25, 25:21, 24:26, 25:17, 15:10). Posle dva poraza od istog protivnika, svetske šampionke su predvođene sjajnom Tijanom Bošković konačno uspele da probiju italijanski bedem i tako se približe polufinalu Lige šampiona.

Ovakav rasplet znači sledeće - Ezačibaši bilo koja pobeda u revanšu vodi dalje, a ukoliko izgubi 2:3 - onda će o pobedniku odlučivati zlatni set. Skandići ide direktno dalje samo ako trijumfuje 3:0 ili 3:1, ako slavi 3:2 - tražiće šansu u dodatnom periodu. U slučaju poraza Italijanke se opraštaju od elitnog evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Za sada su polufinalu bliže ekipe Koneljana, Vero Volej Milana, Štutgarta i Ezačibašija. U revanšu će stvari pokušati da promene Fenerbahče, Skandići, Vakifbank i LKS Lođ.

Večerašnji duel u Turskoj je potpuno opravdao očekivanja - bilo je kvalitetno, neizvesno, dramatično... Glavnu ulogu odigrala je Tijana Bošković, koja je završila utakmicu sa 31 poenom. Bila je srpska reprezentativka veoma raspoložena za nadigravanje, a u ključnim trenucima je dobila podršku i od saigračica.

U jednom momentu Ferhat Akbaš je ostao bez prvog dizača - izvrnula je zglob Elif Šahin, pa je na teren kročila Naz Ajdemir. Uspele su sa njom da pronađu ritam igračice turskog kluba, pa su drugi deo meča odigrale još bolje nego prvi.

Na drugoj strani Maja Ognjenović je odlično dirigovala italijanskim timom, ali ovog puta se nije radovala protiv bivšeg kluba.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

ČETVRTFINALE

Utorak

Vakifbank - Koneljano 1:3

LKS Lođ - Vero Volej Milano 1:3

Štutgart - Fenerbahče 3:2

Sreda

Ezačibaši - Skandići 3:2

POLUFINALE

Vakifbank/Koneljano - Ezačibaši/Skandići

LKS Lođ/Vero Volej Milano - Štutgart/Fenerbahče



tagovi

EzačibašiŽOK SkandićiCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara