Odbojkaši Slovenije i Nemačke (©FIVB)
Odbojkaši Slovenije i Nemačke (©FIVB)

I to se dešava: Nemačka i Slovenija zatvorile grupnu fazu međusobnim duelom, danas otvaraju osminu finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 11:02

Žreb je namestio da se ove dve selekcije sastanu ponovo četiri dana kasnije

Došlo je vreme za zanimljiviji deo Svetskog prvenstva za odbojkaše. Posle dva dana pauze nastavlja se takmičenje i to utakmicama osmine finala. Na prvom eliminacionom stepeniku igraju Slovenija - Nemačka od 17.30 i Italija - Kuba u večernjem terminu od 21.15.

Svi koji gledaju Svetsko prvenstvo od početka znaju već sve o čudnom sistemu. Ekipe koje su prošle u nokaut fazu su bile rangirane po učinku na listi od trećeg do 16. mesta, dok su prve dve pozicije bile rezervisane za domaćine Poljsku i Sloveniju.

Izabrane vesti

Parovi su određeni na osnovu te rang-liste, pa je došlo do spajanja na primer dve selekcije koje su igrale pre samo četiri dana. Slovenija se sudarila sa Nemačkom u trećem kolu grupne faze, a danas već u osmini finala ponovo imaju međusobni duel... Nije baš uobičajeno da dve utakmice za redom na velikom takmičenju igraju isti timovi.

Slovenci su na domaćem terenu zabeležili maksimalnu pobedu, bez većih problema, pa i sada ulaze u ovaj okršaj kao veliki favoriti. S obzirom na to da pobednik ide na megdan boljem iz obračuna Ukrajine i Holandije, jasno je da će imati lepe šanse da stigne do polufinala.

U drugom meču dana u Stožicama evropski šampioni Italijani će odmeriti snage sa Kubancima. Ekipa koju kao kapiten predvodi Simone Đaneli je ostvarila najbolji učinak u grupnoj fazi. Tačnije, isto kao i Srbija, imala je tri pobede, devet osvojenih setova i nijedan izgubljen. Zbog ubedljivijih pobeda, to jest boljeg poen količnika, Italijani su na listi bili treći, a naši momci četvrti.

Kuba je na startu SP dva seta uzela Brazilcima i pokazala da nije naivan protivnik. Večeras je uloga favorita u potpunosti na strani Azurina, ali može da se očekuje zanimljiva predstava.

Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu sa boljim iz duela Francuska - Japan. U prevodu, ogromne su šanse da u borbi za polufinale bude na programu veliki derbi između olimpijskih šampiona - Trikolora i evropskih prvaka - Italijana.

OSMINA FINALA SVETSKOG PRVENSTVA ZA ODBOJKAŠE

3. septembar - Ljubljana

17.30: (1,12) Slovenija - Nemačka (5,30)

21.15: (1,22) Italija - Kuba (3,80)

4. septembar - Gljivice

17.30: SAD - Turska

21.00: Poljska - Tunis

5. septembar - Ljubljana

17.30: Holandija - Ukrajina

21.00: Francuska - Japan

6. septembar - Gljivice

17.30: Srbija - Argentina

21.00: Brazil - Iran

ČETVRTFINALE

7. i 8. septembar - Katovice

(A) Slovenija/Nemačka - Holandija/Ukrajina

(B) Poljska/Tunis - SAD/Turska

(C) Italija/Kuba - Francuska/Japan

(D) Srbija/Argentina - Brazil/Iran

POLUFINALE

10. septembar - Katovice

A - C, B - D


tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojcisvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.Muška odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara