""
""

Igra za Španiju, a hoće srpsku nacionalnu penziju! Da li je to u redu? (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.06.14. | 09:46

Arpad Šterbik planira da podnese zahtev za nacionalno priznanje

Veliku prašinu u srpskim sportskim krugovima podigao je Arpad Šterbik poslednjih dana. Naime, golman rukometne reprezentacije Španije, ali i nekadašnji član našeg nacionalnog tima zatražio je nacionalnu penziju od države Srbije.

Kako piše list Sport, 35-godišnji čuvar mreže razgovarao je sa generalnim sekretarom RSS Božidarom Đurkovićem tokom nedavnog fajnal-fora Lige šampiona, gde mu je predočio svoje planove i pitao ga "šta sve treba da uradi kako bi dobio nacionalno priznanje".

Izabrane vesti

Isti izvor ni malo blagonaklono ne gleda na ovaj potez Šterbika, štaviše, čak ga i osuđuje: "Tako nešto je moguće samo kod nas. Da generalni sekretar završava penziju tuđem reprezentativcu, umesto da ih svi oni i svi mi, čitava država, stavi na stub srama. Nažalost, ne bi Šterbik bio prvi rukometaš koji je dobio nacionalno priznanje, a da je naš dres zamenio nekim drugim", stoji između ostalog u tekstu Sporta.

Bivši reprezentativac, a sada državni sekretar za sport Predrag Peruničić spustio je loptu na zemlju:

"Iznenađen sam ovim što sam čuo za Arpada. Ja ne bih upotrebljavao teške reči, ali svakako da treba videti da li postoji bilo kakva zakonska mogućnost da mu se ne dodeli nacionalno priznanje. Uostalom, niko ga nije terao da igra za Španiju. Za to je, na kraju krajeva, tamo bio i dobro plaćen", istakao je Perunučić, takođe nosilac nacionalnog priznanja zahvaljujući bronzi sa EP u Španiji 1996.

Da podsetimo, Šterbik je pravo na nacionalnu penziju stekao zahvaljujući bronzama na svetskim prvenstvima u Egiptu i Francuskoj. Jedno je sigurno, po zakonu ima pravo da podnese zahtev. Ali kakvo je vaše mišljenje, da li ga je s moralne strane gledano izgubio kada je 2008. uzeo špansko državljanstvo i dres Srbije zamenio španskim? Uostalom, jednom prilikom čak je čuvao gol Španaca u okršaju s našim momcima...

(foto: Action Images)


tagovi

Arpad Šterbik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara