Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Ilićev Vesprem overio četvrtfinale, Radivojević raspucan, GOG eliminisao desetkovani Olborg (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 22:20

EHF Liga šampiona: Tim Momira Ilića i u drugom meču baraža bolji od velikog rivala iz Segedina – 38:33. Ekipa iz Gudmea nadoknadila dva gola minusa i dobila dansku bitku - 32:24

Za 120 minuta baraža za četvrtfinale Lige šampiona za rukometaše, Vesprem je bio bolji od velikog rivala Segeda sa čak 18 golova. U prvom meču je razbijena četa Huana Karlosa Pastora – 36:23, dok je revanš u gradiću blizu jezera Balaton bio samo formalnost. Tim Momira Ilića je slavio sa 38:33. U borbi za završni turnir u Kelnu rival Vesprema biće evropski vicešampion Kjelce.

U opuštenom meču na obe strane odličnu partiju u dresu gostiju pružio je Bogdan Radivojević, sttleac šest golova iz sedam pokušaja. Kod Vesprema Dragan Pešmalbek je dva puta matirao goste, dok je Vladimir Cupara imao šest odbrana.

Izabrane vesti

Najbolji akter meča bio je danski as iz Vesprema Rasmus Lauge sa devet pogodaka, dok su raspoložena bila i krila domaćeg tima, Gašper Marguč sa sedam i Manuel Štrlek sa pet golova. Kod Segeda najbolji je bio Španac Imanol Garsijandija sa 10 pogodaka. Roland Mikler je imao osam odbrana, a na drugoj strani osim Cupare solidan je bio Španac Rodrigo Korales sa sedam intervencija.

GOG Gudme je u danskom obračunu bio bolji od Olborga – 32:24. U prvom meču vicešampion Evrope pre dve godine je pobedio sa 30:28. Olborg je bio desetkovan i na ovom meču. Nije bilo u timu najboljih igrača - Mikela Hansena, Arona Palmarsona i Lukasa Sandela. Bez trojice startnih bekova gostiju, danski prvak je bio bolji i obezbedio dvomeč sa dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope Barselonom u borbi za Keln.

Blistao je novi as svetskog rukometa Simon Pitlik sa osam golova, dok su odlični sa po sedam golova bili i Lukas Jorgensen i Emil Madsen. Tobijas Tulin je imao 11 odbrana. Kod Olborga Feliks Klar je postigao šest, a Viktor Klove pet pogodaka, dok je Mikel Agerforš imao osam uspešnih intervencija.

U sredu su plasman u četvrtfinale izborili rukometaši Kila i Visle iz Plocka.

PAROVI ČETVRTFINALA

Kil – Pari Sen Žermen

Vesprem – Kjelce

GOG Gudme – Barselona

Visla Plock – Magdeburg

EHF LIGA ŠAMPIONA – BARAŽ ZA ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Kil - Dinamo Bukurešt 31:32 (16:17), prvi meč: 41:28

Nant - Visla Plock 29:30 p.p. (25:25), prvi meč: 32:32

Četvrtak

Vespem - Seged 38:33 (17:16), prvi meč: 36:23

GOG Gudme - Olborg 32:24 (15:11), prvi meč: 28:30


tagovi

RK OlborgGudmeEHF Liga šampionaVespremPik SegedSeged

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara