Ispratite ludu družinu sa severa!

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.03.18. | 12:33

Amijen je hit hokejaške sezone u Francuskoj

Pisali smo o njima, ima već nekoliko meseci, ali ovakve priče nikada ne izlaze iz mode. Još kada to može da se unovči... Ima li šta bolje?

Besparica je sinonim, logično, za siromašne zemlje, tako da je možda malo čudno što ovaj primer dolazi iz Francuske. Doduše, nije reč o fudbalu, već o hokeju. I ono malo ovog sporta što je popularno na našem podneblju uglavnom se odnosi na NHL, ali sledeća priča je u svakom slučaju vredna pažnje... 

Izabrane vesti

Situacija u hokejaškom klubu Amijen prilično je alarmantna, jer je klub sa severa Francuske u ozbiljnoj finansijskoj krizi. Čelnici Gotičara, kako glasi nadimak ove ekipe, često nemaju para za hotelski smeštaj, pa hokejaši kada idu na gostovanja - verovali ili ne - spavaju u autobusima?! Takođe, igrači sami snose troškove za putovanja, opremu i ostale prateće stvari, a samo oni najverniji navijači (njih u proseku oko 2.000) i dalje redovno dolaze na utakmice u dvoranu ovog tima - Koloseum, a ista jedino bude dupke popunjena kada dođe neki jak tim, tipa Grenobl...

Predsednik Amijena Pol Lotelije otkrio je tamošnjim medijima da se klub bori sa minusom od 100.000 evra te da će 30 odsto sume od privremenog budžeta od 2.000.000 evra otići na plate. Amijen je otvoren za saradnju sa novim investitorima, ali zainteresovanih kandidata nema, štaviše svi od ovog kluba beže kao đavo od krsta...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 8181 FR1PF Amiens - Lyon hk 1&5+ 2,90
Ukupna kvota2,90

U Amijenu su svesni da će samo dobrim rezultatima privući neke krupnije zverke, a, bogami, u kakvoj se žabokrečini nalaze, još i dobro stoje na tabeli. Hokejaši Amijena su kvalitetnim partijama izborili mesto u gornjem delu, izborili plej-of, potukli lidera Grenobl... Amijen je, izgleda, očvrsnuo od silnih nevolja. To je karakter! Nego, koliko još može da izdrži mašinerija bez "goriva"? 

Jedan od vodećih ljudi kluba Denis Rišar požalio se na skoro pa praznu kasu, nedostatak sponzora, ali i kratku klupu prouzrokovanu tim istim finansijskim nevoljama.
"Nemamo dovoljno široku rotaciju, ne planiramo da dovodimo nove igrače, a baš bi nam dobro došlo po jedno pojačanje u napadu i odbrani. Da stvari budu gore, neki planiraju da nas napuste... Ne možemo da se takmičimo sa Grenoblom, Lionom ili Bordoom u finansijskom smislu. Naš grad je finansijski nemoćan. Nije sjajno, ali nadam se da će sledeće sezone biti bolje. Ovaj tim poseduje neverovatan duh kakav godinama nisam video u Amijenu i to me baš raduje. Da se samo ja pitam, zadržao bih celu ekipu, ali neće biti lako", kazao je Rišar.

Priznajemo, prošli put smo se pošteno ispalili predviđajući sunovrat Amijena. Hokejaši ovog tima su nas i više nego demantovali i možemo samo da im muški pružimo ruku za sve što su dosad uradili. Večeras ih u okviru petog meča četvrtfinala plej-ofa čeka nimalo lak okršaj sa Lionom. Kec je tu za hrabre, a s obzirom da je prštalo na prethodnim susretima ovih timova, realan je i tip 5+.

FRANCUSKA 1 (HOKEJ), PLEJ-OF I PLEJ-AUT:

Petak

 


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara