(©CEV)
(©CEV)

Italijani gaze redom u odbojkaškom hramu, kaznenoj ekspediciji ni Srbija nije uzela set

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 23:01

Prvi poraz Plave čete na Evropskom prvenstvu...

Povoljan raspored je iskorišćen, izvanredno su odbojkaši Srbije startovali na Evropskom prvenstvu i praktično odmah prebrinuli brige oko plasmana u osminu finala. Sa „sitnom ribom“ nisu imali problem, ali kada je došla ona krupnija – videli su koliko će biti teško da se napravi podvig na kontinentalnoj smotri i uzme medalja.

Dve pobede su im raširile krila, ali su im Italijani ista skresali i potvrdili da su jedni od favorita za odličje. Na domaćem terenu su poput kaznene ekspediciji, gaze redom sve pred sobom. Ni Srbija im nije nanela udaraca, nije uspela da osvoji ni set, pa su tako Azuri sačuvali savršen učinak i obradovali navijače u odbojkaškom hramu u Peruđi – 3:0 (25:15, 25:19, 25:21).

Izabrane vesti

Dve utakmice u danu sa Italijanima – dva poraza. Prvo košarkaši na Mundobasketu, zatim odbojkaši na Evropskom prvenstvu. Neće nam prvi dan septembra ove godine ostati u lepom sećanju. I dok su izabranici Svetislava Pešića proćerdali 16 poena prednosti i omogućili Simoneu Fontekiju da se raspucaju, ali zato ekipa Igora Kolakovića nije imala nikakvu šansu.

Italijani su podgrejali atmosferu, napunili su halu... Preko 6.000 duša bodrilo je tim Ferdinanda de Đorđija i nosilo ga do trećeg trijumfa u Peruđi. Pala je i Srbija posle Estonije i Belgije, nije uspela da zakuva i derbiju da dramatičnu notu. Poprilično su sigurni bili Azuri u svakom od tri seta, držali su srpske odbojkaše na distanci i nisu im dopustili da se previše razmašu.

Bolje je radio blok Italijana u svakom setu, imali su ih deset. Povremeno su dizali gvozdenu zavesu na mreži i najčešće je Aleksandar Atanasijević bio taj koji je uspevao da je probije. U dobro poznatom ambijentu je imao devet poena, koliko je dopisao i Petar Krsmanović. Kod Italijana su se istakli Danijele Lavija sa 13, kao i fenomenalni Alesandro Mikjeleto sa jednim manje.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija ItalijeEvropsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara