Ervin Ngapet u napadu (©FIVB)
Ervin Ngapet u napadu (©FIVB)

Italijani ostali nemi na terenu i tribinama gledajući dominaciju Francuza

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 22:23

Trikolori će igrati u finalu Lige nacija sa Amerikancima, dok domaćim odbojkašima ostaje borba za bronzu sa Poljskom

Sve je u Bolonji bilo spremno za dva spektakularna duela u polufinalu Lige nacija. Međutim, zanimljive predstave su izostale. Zapravo, publika je prvo gledala dominaciju Amerikanaca, a nešto kasnije i vrhunsku predstavu Francuza. Poljaci i Italijani su ostali bez dobrog odgovora. U večernjem terminu Ervin Ngapet i drugari su preslišali domaćina - 3:0 (25:22, 25:20, 25:15).

Posle ovog meča, poznati su i parovi odlučujućih duela. Francuska će u finalu za zlatnu medalju igrati sa Amerikom u nedelju od 21 čas, a od 18 časova će u borbi za bronzu snage odmeriti Italija i Poljska.

Izabrane vesti

Pre dva dana je odličnu partiju u četvrtfinalu protiv Japana prikazao Žan Patri, a večeras je ponovo bio na visini zadatka. Korektor Trikolora je bio najbolji poenter kompletnog meča - 16. Trevor Klevno je zaveležio poen manje, dok se Ervin Ngapet zaustavio na 14 poena. Na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Mikjeleto sa deset poena.

Dobro su se držali domaći odbojkaši u prvom setu. Čak su završnicu dočekali sa vođstvom 20:18, ali nisu uspeli da ga sačuvaju. Olimpijski šampioni su podigli nivo igre kad je bilo potrebno i preokretom stigli do prvog seta. U drugom je bilo neizvesno do 13:13, a onda su ponovo u veću brzinu ubacili Patri i drugari, što im je vrlo brzo donelo dupliranu prednost.

U trećem periodu je samo jedan tim postojao na terenu. Sve se razvijalo baš onako kako su Francuzi želeli. Otvorili su taj period silovito, poveli 6:1 i već tad uništili samopouzdanje rivala. Posle su u laganom ritmu prošetali do pobede, koja ih je odvela u finale Lige nacija.

Francuzi su imali 46 uspešnih napada, a Italijani 32. Pobednici su bili bolji i u bloku 4-3, a posebno na servisu 11-2. Zanimljivo ostvarili su i veći broj grešaka - 20, naspram 14 Italijana.

Trikolori do sada imaju po jedno srebro i bronzu, pa će sutra u napad na prvo zlato. Amerikanci su u identičnom položaju.

FAJNAL EJT LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠE

Četvrtfinale

Sreda

SAD - Brazil 3:1

Italija - Holandija 3:1

Četvrtak

Francuska - Japan 3:0

Poljska - Iran 3:2

Polufinale

Subota

Amerika - Poljska 3:0

Italija - Francuska 0:3


tagovi

Liga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija ItalijeMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeErvin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara