Sonja Vasić (Starsport)
Sonja Vasić (Starsport)

Iz patika u kancelariju: Sonja Vasić novi direktor OKS

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 13:59

"Važno je da napomenem da je pored sportske karijere ostvarila sjajne rezultate tokom školovanja", rekao je na predstavljanju predsednik OKS Božidar Maljković

Na Olimpijskim igrama u Tokiju košarkašica Sonja Vasić je završila igračku karijeru, oprostila se od terena, od košarke, reprezentacije... Taj trenutak nije značio i zbogom sportu. Tri meseca kasnije zauzela je mesto u kancelariji Olimpijskog komiteta Srbije, u kome će obavljati funkciju sportskog direktora. Danas je i zvanično predstavljena...

Izabrane vesti

"Naravno da jeste drastična promena, ali dobro je da sam imala vremena posle Olimpijskih igara da sumiram utiske i da se odmorim, pa imam dovoljno elena da krenem u novu fazu", rekla je Sonja Vasić. "Sigurno da znatno olakšava to što sam deo ovakvog kolektiva, pa mogu da mnogo naučim, a i mogu da mi pomognu da lakše prebrodim ovu prelaznu fazu. I oni i ja smo se prepoznali u toj viziji, da sa mojim iskustvom od ranije ali i energijom koju želim da uložim ovde, pokušamo da napravimo neke promene koje će biti najbolje za naše sportiste".

Biranim rečima je o MVP ovogodišnjeg Evropskog prvenstva je govorio i predsednik OKS Božidar Maljković.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da pred vama poželim dobrodošlicu jednoj takvoj šampionki i sportiskinji kao što je Sonja Vasić", naglasio je Maljković. "Verujem da nema nekog posebnog razloga da ističem kakve je sve sportske uspehe i domete ostvarila, ali smatram da je važno da napomenem da je pored sportske karijere ostvarila sjajne rezultate tokom svog školovanja. Završila je Fakultet organizacionih nauka u Beogradu sa najvišim ocenama. Kao i master u Menadžmentu u sportu pod stipendijom FIBA. Naša obaveza kao nacionalnog OKS da kad god budemo u mogućnosti činimo sve da dobre i kvalitetne ljude iz redova vrhunskih sportista zadržimo da rade u sportu. I da nastave da doprinose svojim kvalitetima i zato sam siguran da smo napravili pravu stvar kad smo odlučili da Sonji ponudimo prostor da radi kao sportski direktor OKS. Sonja, srećno ti bilo...“.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki nije krio zadovoljstvo zbog pridruživanja Sonje Vasić njihovom kolektivu.

"Želim joj dobrodošlicu, imam ličnu satisfakciju svako put kada se neko od vrhunskih sportista opredeli da krene na jedan novi put, koji neće biti nimalo lak, s obzirom na to da je ovo velika promena za svakog sportistu - da iz patika uđe u kancelariju. Ali, verujemo svi ovde da Sonja apsolutno poseduje sve kvalitete koji su potrebni za ovaj posao", zaključio je Višacki.

 


tagovi

Sonja VasićOlimpijski komitet Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara