Dimitrije Jelić je bio igrač utakmice u meču sa Partizanom u Šumicama protekle sezone (©Starsport)
Dimitrije Jelić je bio igrač utakmice u meču sa Partizanom u Šumicama protekle sezone (©Starsport)

Iz Zvezde u Partizan: Jelić na pragu Humske

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 14:26

Crno-beli dobili bitku za talentovanog čuvara mreže, koga su želeli pančevački Dinamo i Obilić

Rukometaši Crvene zvezde ovog leta su ostali bez trojice čuvara mreže. Posle Janka Gemaljevića (Tikveš Kavadarci) i Nikole Perića (Radnički iz Kragujevca), Ljutice Bogdana napušta i Dimitrije Jelić.

Kako saznaje Mozzart Sport, 23-godišnji čuvar mreže iz Smederevske Palanke na pragu je odlaska u redove ljutog rivala, Partizana. Jelić je prošle sezone imao neke zapažene role i skrenuo pažnju. Posebno je bio dobar u Šumicama u večitom derbiju. Dobio je prošlog meseca poziv selektora Tonije Đerone za razvojni tim i boravio nekoliko dana u Šapcu.

Izabrane vesti

Jelić je ovog leta imao ponude pančevačkog Dinama i beogradskog Obilića, ali se odlučio da nastavi karijeru u Humskoj. Talentovani čuvar mreže dolazi umesto jednog od najboljih rukometaša Partizana u prethodne dve sezone, Andreja Trnavca, koji je pojačao novosadsku Vojvodinu. Pre Zvezde bio je u Voši.

Momak iz Smederevske Palanke bi trebalo da čini naredne sezone u Humskoj golmanski trio sa starosedeocem Ivanom Mihajlovim i mladim Makedoncem Stefanom Hristoskim koji je tokom šampionata stigao u crno-beli tabor, a branio je u otadžbini u Prilepu i Ohridu.

Partizan je prošlog meseca dobio novu upravu na čelu sa predsednikom Miljanom Žugićem, pre nekoliko dana je odlučeno da će na kormilu da bude Đorđe Ćirković, nekadašnji trener Vojvodine, Eurofarm Rabotnika i Konstance, a na redu su došla pojačanja. Osim Jelića blizu Humske je i pivotmen juniorske reprezentacije Srbije Branko Predović koji je tri godine branio boje slovenačkog Gorenja iz Velenja.

Na meti Partizana je i pivotmen Dušan Andrejević, još jedan rukometaš koji je nekada branio boje Crvene zvezde. Crno-bele su osim Trnavca napustili i Stefan Petrić (Vardar) i Martin Varga (Slovan Ljubljana), dok će sigurno do kraja godine Ćirković da bude lišen usluga kapitena i vođe tima Nikole Zečevića koji u četvrtak očekuje operacije kolena i čega ga višemesečna pauza.

Vođa novog Partizana naredne sezone trebalo bi da bude reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović.



tagovi

RK PartizanARKUS ligaRK Crvena zvezdaDimitrije Jelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara