Adriana Vilagoš (OKS)
Adriana Vilagoš (OKS)

Izbor za najboljeg mladog sportistu Evrope: Adriana Vilagoš na drugoj poziciji

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 14:26

"Ja sam jedan od svojih snova već ostvarila, ali nastavljam da sanjam dalje i verujem da ću jednog dana osvojiti olimpijsku medalju", rekla je srpska atletičarka

Svetska juniorska šampionka u bacanju koplja Adriana Vilagoš na gala ceremoniji u slovačkom gradu Samorinu, zauzela je drugo mesto u takmičenju za najboljeg mladog sportistu Evrope u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Srpska atletičarka je ostvarila odličan plasman u oštroj konkurenciji u kojoj su se nalazili Skaj Braun (skejtbording) iz Velike Britanije, Adrijana Ćerezo Iglesias (tekvondo) iz Španije, Viktorija Listunova (sportska gimnastika) iz Rusije i David Popovići (plivanje) iz Rumunije.

Izabrane vesti

Glasanje je obavljeno tokom trajanja EOK seminara, a glasali su predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope. Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope „Pjotr Nurovski“ dodeljuje se od 2010. godine, a nju je ove godine ispred naše takmičarke odneo je sportista iz Rumunije - David Popovići.

Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam od strane svog nacionalnog olimpijskog komiteta kandidovana za ovu prestižnu nagradu. Zahvalna sam što imam priliku da stojim pred vama i da vam se obratim", rekla je Adriana Vilagoš. "Smatram da su svi finalisti napravili izuzetne rezultate i ja im iskreno čestitam na predanom radu. Ja sam jedan od svojih snova već ostvarila, ali nastavljam da sanjam dalje i verujem da ću jednog dana osvojiti olimpijsku medalju. Zahvaljujem svima na podršci i želim svima mnogo sreće“.

Adriani je trofej za osvojeno drugo mesto dodelio predsednik Sportske komisije EOK Gerd Kanter osvajač zlatne i bronzane medalje sa Olimpijskih igara u bacanju diska, kao i višestruki osvajač medalja sa svetskih i evropskih prvenstava u ovoj disciplini.


tagovi

Adriana VilagošatleticarkaOlimpijski komitet Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara