(© CEV)
(© CEV)

Izgleda da je spreman za finale: Jastrežebski naučio lekciju, utišao Ankaru i primakao se Torinu

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.03.23. | 20:04

Ubedljivih 3:1 Poljaka protiv Halbanka

Prošle godine je stao u polufinalu, nesrećnim spletom okolnosti (izgubio zlatni set) ispao od Zakse (potom SE popela na krov Evrope), međutim, deluje da je Jastrežebski naučio vrednu lekciju, pošto se primakao finalu Lige šampiona. U prvom polufinalnom dvoboju dobio Halbank (3:1) i time stekao lepu prednost pred revanšu u Poljskoj, 5. aprila.

Tim argentinskog trenera Marsela Mendesa dobio je bez većih trzavica (25:22, 25:23, 16:25 i 25:22) što bi trebalo da bude dovoljno uoči utakmice pred svojim navijačima, da u velikom stilu osigura odlazak u Torino.

Izabrane vesti

Oko 4.000 Turaka u Ankari svedočilo je partiji Tomaša Fornala i Francuza Stefen Bojera. Obojica su osvojila po 18 poena.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Amerikanac, Tomas Džeške. Momak koji je letos stigao u Halbank iz Kine skupio je, takođe, 18 poena, nedovoljno da se ugrozi poljski sastav. Pošto je izgubio kod kuće sve ukazuje da će se put Halbanka okončati u polufinalu, mada mu za ponos ostaje činjenica da je u minuloj fazi izbacio favorizovani Lube, zlatnim setom.

Ovo je Jastrežebskom osma pobeda u poslednjih devet utakmica, računajući prvenstvo Poljske i Ligu šampiona. Zanimljivo, u aktuelnoj sezoni najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu slavio je na svih devet utakmica (u grupnoj fazi dve protiv prvaka Srbije, Vojvodine) i prepustio rivalima svega tri seta.

Miriše na finale.

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Halbank - Jestrežebski 1:3


20.30: (2,70) Zaksa - Peruđa (1,40)



tagovi

OK JastrežebskiCEV Liga šampionaLiga šampiona u odbojciCEV

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara