Sava Ranđelović (©MN Press)
Sava Ranđelović (©MN Press)

Jakšić: Španci su prvi favoriti, ali i mi se pitamo; Ranđelović: Granados, Perone i Munaris su im perjanice

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 13:10

„Utakmica je jako bitna, pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja“, kaže Branislav Mitrović

Srbija i Španija su kroz istoriji vodili brojne bitke za medalje na najvećim takmičenjima, Delfini su češće izlazili kao pobednici – što pod sadašnjim imenom, što kao Jugoslavija – ali u poslednje vreme stvari su se okrenule. Crvena furija se bolje adaptirala na promene u vaterpolu, izbacila odličnu generaciju i krenula u žetvu trofeja.

Postala je prvi favorit gde god se pojavi, taj epitet pratiće je i na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, gde će na startu udariti na – Srbiju. Moraće da odigra perfektan meč ekipa Uroša Stevanovića kako bi se nosila sa svetskim prvacima i došla u poziciju da trijumfuje, te na taj način bude u pol-poziciji za prvo mesto na kraju grupne faze, koje donosi direktan plasman u četvrtfinale i lakši žreb.

Izabrane vesti

Nikola Jakšić, kapiten Srbije, optimističan je pred početak Svetskog prvenstva. Iako je olimpijski šampion podmladio sastav i od početka novog ciklusa su ga pratili pehovi, ambicije su ostale nepromenjene.

„Vidim da mnogi ne veruju ali su naše ambicije uvek iste. Idemo da budemo najbolji, da osvojimo medalju. Ogroman je motiv, želja da se u svakoj utakmici da maksimum. Ako budemo igrali kako znamo mi ćemo se pitati za ishod utakmice. Nema šta da se priča oko Španije. Rezultati i igre govore sve, prvi su favorit. Ali u bazenu to ništa ne znači. Svako ima svoje adute a ponavljam u svaki meč ulazimo da samo sve od sebe i naravno da pobedimo“.

Španija je svetski prvak osvajač Svetskog kupa, te bronze na Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi. Sva pomenuta odličja uzela je posle Olimpijskih igara, ali iako je trenutno najbolji tim na svetu, poslednja dva meča od Srbije je izgubila tokom izuzetno uspešnog perioda.

Duel sa Crvenom furijom za Delfine ne predstavlja novitet, upoznala se nova generacija sa najmoćnijim timom sveta i to Branislav Mitrović vidi kao prednost.

„Naš start je protiv prvog favorita u grupi. Španci godinama igraju zajedno. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je jako bitna, pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja. Isto je važno da odigramo najbolje što možemo i u dobrom raspoloženju nastavimo takmičenje“, poručio je najstariji član srpske reprezentacije.

Španski reprezentaciju skenirao je Sava Ranđelović i označio Alvara Granadosa, Felipea Peronea i Alberta Munarisa kao najveću opasnost po Srbiju.

„Odlična ekipa u kojoj se tačno zna ko šta radi. Perone, Munaris i Granados su perjanice. U svakoj utakmici sa njima smo imali šanse. Ne treba nam pritisak, tek je prva utakmica na prvenstvu. Da se osetimo i odigramo najbolje što možemo“.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija ŠpanijeNikola JakšićSava RanđelovićBranislav Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara