Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Janić: Bez trunke patetike skidam kapu mojim momcima, ovo je 13. utakmica u mesec dana

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 10:07

"Znam iz iskustva da je za momke koji nisu navikli na ovaj ritam - to pakao. Nije da se žalim, nego je to realnost", rekao je trener Partizana

Nije Partizan dobio Vojvodinu, ali je u nekim delovima meča igrao veoma dobro. Posle poraza 2:3, ostaje mu prilika da u revanšu preokrene stvari na svoju vodenicu i obezbedi kartu za finale. U ovom trenutku Voša je bliža borbi za trofej u najmasovnijem takmičenju.

Trener crno-belih nije bio razočaran, sasvim objektivno je sagledao situaciju i proanalizirao prvu utakmicu polufinala Kupa Srbije.

Izabrane vesti

"Pre svega čestitke Vojvodini, definitivno imamo problem sa njima, pogotovo ulazak u utakmicu - neka stegnutost, bledilo, kao da ne znam s kim igramo", ispričao je Janić na početku izlaganja. "Svaka čast njima, ali mislim da ne sme da bude nijedan rival protiv kog moraš da budeš stegnut. Pogotovo zbog važnosti ove utakmice - prve u polufinalu Kupa".

Ovog puta imao je razumevanja za svoje izabranike...

"Stvarno bez trunke patetike moram da skinem kapu mojim momcima, ovo je 13. utakmica u mesec dana, sa putovanjima, sa ritmom bez mnogo izmena... Pretežak ritam i za mnogo bolje ekipe od naše, koje imaju više igrača, bolje uslove. Veoma mi je drago što smo izašli u trećem setu na teren sa željom da se ne predamo. Mogli smo da se raspemo i da bude 3:0 za njih i da već skinemo gaće, što se kaže. Uspeli smo da se vratimo, a u taj-brejku smo imali pet šansi koje nismo iskoristili, tako da zaslužena pobeda Vojvodine. Ostaje nam da nastavimo dalje u ligi, imamo i Evropu, još jedno 67 utakmica do januara. Tako da borićemo se na svakoj, ja se nadam".

Svestan je Janić da na neke okolnosti ne može da utiče.

"Ja znam iz iskustva. Igrači koji nisu navikli na ovaj ritam - to je pakao. Mi nismo imali trening polunormalan... Nije da se žalim, nego je to realnost. Neke stvari koje treba evidentno da popravimo, mi nemamo vremena kad da ih radimo. Ne možemo da ubijemo igrače koji igraju na tri dana sa dva treninga dnevno. Sve radimo u hodu, mnogo pričamo, trudimo se da energija bude na dobrom nivou. Nekad jeste, nekad nije. Ali, mislim da su ova dva seta i borba do kraja - lep pokazatelj za dalje. Moramo da naučimo lekciju i da shvatimo da se u utakmicu ulazi isto kao da gubiš 0:2 ili vodiš 2:0. Mi ulazimo loše u meč to je definitivno. Moramo to da rešimo".

Partizan je imao krizni period kada je igrao slabo u Evropi, pa izgubio od Niša u domaćem prvenstvu... Čini se da je sve to ostalo iza njih.

"Ja se trudim da radim uvek isto... Pokušavamo u našoj ligi protiv slabijih protivnika da odmorimo neke igrače, pre svega Mrdaka i Bjelicu - koji su u godinama. Teško je... Igramo u petak već sa Zvezdom, posle ovih pet setova. Pa onda idemo u Rumuniju, pa igramo sa Pazovom, pa dolaze Ukrajinci. Pakleni ritam i samo je bitno da su zdravi momci. Nekako ćemo se izboriti, a borimo se krvavo, lavovski i na to sam veoma ponosan. Skidam im kapu".

Nema predaha za crno-bele, u petak se igra večiti derbi na Banjici.

"Najbitnije je da vidimo kakav je zdrastveni bilten. Bjelica ima 41 godinu, a sad je igrao pet setova... Tako je kako je, nema kukanja. Zvezda je rasterećenija mnogo, nemaju Evropu, nemaju Kup. Biće mnogo svežiji, izuzetno su dobra ekipa, ali idemo da se pobijemo, kao i uvek do sada", podvukao je Janić.


tagovi

Bojan JanićOK Partizankup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara