Bojan Janić (©CEV)
Bojan Janić (©CEV)

Jedan igrač španskog kluba vredi kao cela ekipa Partizana

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.11.23. | 11:23

"Ostaje gorak ukus što se nismo plasirali u LŠ, ali mislim da smo objektivno daleko od ovog nivoa. Ne samo mi nego bilo ko u našoj ligi", rekao je trener Partizana Bojan Janić

Utakmicom sa Las Palmasom odbojkaši Partizana završili su kvalifikacije za Ligu šampiona... Neuspešna misija je ostala iza njih, pa sada mogu da se okrenu izazovima na domaćoj sceni i u CEV Kupu.

Od velikih snova su se oprostili sinoć u dvorani "Master", gde su im Španci naneli poraz posle četiri seta.

Izabrane vesti

Na toj poslednjoj utakmici bilo je i pozitivnih segmenata, tako da Janić ovog puta nije morao da iznosi prevelike kritike na račun svojih izabranika...

"Ne možeš da budeš zadovoljan porazom nikad, naravno. Ali, ovo je definitivno najdraži poraz u mojoj trenerskoj karijeri", poručio je posle meča sa španskim predstavikom trener Partizana Bojan Janić. "Moram da približim ljudima koliko je ova ekipa jaka za naše uslove. Ajde da ne pričam o novcu - mada jedan igrač Las Palmasa verovatno vredi kao kompletna ekipa Partizana cele godine. Kvalitetni su odbojkaši - da sad ne nabrajam gde su sve igrali... Mnogo smo pričali i pre utakmice sa Insbrukom, koja je bila katastrofalna i posle Budve. Gledamo i analiziramo svaki dan. Ekstremno sam ponosan na energiju, kao i zbog toga što smo uspeli da unapredimo znatno našu igru danas. Bili smo fokusirani od prve lopte, skupo smo prodali kožu čak i posle 0:2. Drugi set je bio egal, mogli smo možda da ga dobijemo, posle njega nismo pali, nego smo treći dobili... A verujte mi da su oni igrali iz sve snage. Ovo može da bude i neka zamka, već u sredu igramo Kup utakmicu sa Spartakom iz Subotice i ne smemo da pomislimo da smo odjednom jaki. Moramo mnogo da radimo i da nastavimo da pričamo, ali i da zadržimo dobre stvari od danas za ubuduće".

Protiv Španaca je ceo tim Partizana izgledao mnogo bolje nego na otvaranju turnira.

"Oni su izuzetno jaki, ne poklanjaju ništa, ne greše... Drago mi je što sam na kraju dao šansu ovim mladim momcima, koji su se lepo pokazali. Nisu se uplašili, uživali su u terenu, osvojili su neke poene. Ostaje gorak ukus što se nismo plasirali, ali mislim da smo objektivno daleko od ovog nivoa. Ne samo Partizan nego bilo ko u našoj ligi. Ja to shvatam kao izazov, želim da pokušamo da se približimo tim odbojkaški razvijenim zemljama - da podignemo naše prvenstvo na viši nivo. Stvarno mi je to želja da ne bi dolazili u situaciju da nas peglaju svi živi. To je moj zadatak i svih nas trenera ovde, uprava klubova... Da se malo više skupimo, sednemo i razmislimo šta nam je činiti da bismo mogli da se približimo pa da naš šampion bude stalni učesnik Lige šampiona. Za to treba mnogo novca pre svega, naravno, ali i mnogo entuzijazma. Ja znam da ga imam, a i neke moje kolege ga imaju. To je nešto čemu treba da težimo, po mom mišljenju".

U sredu Partizan igra sa Spartakom četvrtfinale Kupa, a posle toga ga čeka duel sa Mladim radnikom u prvenstvu Srbije.

"Mi smo danas bili rasterećeni, treba da nastavimo da budemo takvi... Treba da budemo fokusirani kao protiv Las Palmasa. To će biti veoma teško održati, ali ćemo dati sve od sebe - ja pre svega, kao i moj stručni štab. Treba oporaviti igrače - utakmica je u sredu, a mi smo sad igrali tri dana za redom. Nismo navikli na takav tempo, Bjelicu sam morao da izvedem posle drugog seta jer bi nešto puklo i ubilo nekog u publici verovatno. Svaka mu čast kako je izdržao i ovoliko. Mnogo je bitno da se oporavimo, sredimo glave i nastavimo u našem ritmu", podvukao je Janić.


tagovi

Bojan JanićOK PartizanCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara