Jovana Jovović (RSS)
Jovana Jovović (RSS)

Još dan do prve utakmice rukometašica na SP: Poljska će pokazati gde smo trenutno

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 11:16

Uvodni meč za selekciju Srbije na programu u petak od 20 časova i 30 minuta

Sasvim se približila i prva utakmica rukometašica na Svetskom prvenstvu. Izabranice Uroša Bregara polako odbrojavaju sate do istrčavanja na teren u Španiji. Prvi izazov koji ih čeka je na programu u petak od 20 časova i 30 minuta. Rival je selekcija Poljske. Posle toga će igrati sa Kamerunom i Rusijom, a prve tri ekipe će obezbediti mesto u narednoj fazi takmičenja.

Izabrane vesti

"Prvi put smo u ovom sastavu, nadam se da ćemo preneti na teren ono što smo radile na treninzima. Znamo da je prva utakmica na takmičenju najteža. Mislim da će biti sve u redu, verujem u ove devojke i u ovaj tim", rekla je reprezentativka Srbije Marija Agbaba.

Utakmicama na Svetskom prvenstvu zapravo počinje neka nova priča srpskog rukometa.

"Imali smo nedelju i po dana prilično teških priprema, pre svega zato što je mnogo mladih devojka priključeno ekipi. Prvi put se susrećemo sa ovakvim sistemom. Mislim da smo dobro radile, da su se sve devojke dobro uklopile, kako na terenu, tako i van terena i što se toga tiče neće biti problema. Prvi put nastupamo u ovakvom sastavu, nadam se da možemo da budemo jedno veliko iznenađenje na ovom prvenstvu i naravno, nadamo se dobrim rezultatima", zaključila je Agbaba.

Rukometašica Srbije Jovana Jovović veruje da će se postaviti dobri temelji za budućnost.

"Bitno je da izgradimo hemiju u ekipi koju treba da prenesemo na teren kada počne Svetsko prvenstvo. Prva utakmica protiv Poljske nam je veoma bitna jer će nam pokazati gde smo u ovom trenutku. Meni je ovo treće takmičenje sa seniorskom generacijom, nadam se da ćemo ostvariti pozitivniji rezultat i utisak nego što je to bio slučaj na prethodnim takmičenjima. Mislim da u ekipi vlada zrela atmosfera. Imamo mnogo mladih igrača, ali i malo iskusnijih. Mislim da bi sve to trebalo da bude dobro. Ako ne sad, onda u naredne dve, tri godine", podvukla je Jovana Jovović.

RASPORED RUKOMETAŠICA NA SP

3. decembar

20.30: Srbija - Poljska

5. decembar

20.30: Srbija - Kamerun

7. decembar

20.30: Rusija - Srbija


tagovi

Jovana JovovićMarija AgbabaSvetsko prvenstvo za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara