Milica Gardašević (©Starsport)
Milica Gardašević (©Starsport)

Još dva finala za Srbiju: Ivana Vuleta i Milica Gardašević u borbama za medalje

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 13:07

Trgovićević i Kijanović nažalost nisu uspeli

Armin Sinančević je oduševio osvajanjem srebra u bacanju kugle, a Srbija će nastaviti da sanja o novim medaljama na Evropskom prvenstvu u Minhenu, pošto su Ivana Vuleta i Milica Gardašević izborile plasman u finala u svojim disciplinama.

Gardaševićeva je izjednačila lični rekord u prvoj seriji kvalifikacija skoka udalj sa izuzetno jakim vetrom u grudi. Skočila je 6,83 m (-1,5 m/s) i time postala jedna od dve atletičarke koje su uspele da preskoče kvalifikacionu normu od 6,75. Bolji rezultat u kvalifikacijama imala je samo Mihambo Malajka sa 6,99 metara.

Izabrane vesti

Zadovoljna sam prolaskom u finale, pogotovo što sam izjednačila lični rekord i već u prvoj seriji preskočila kvalifikacionu normu, nadam se što boljem rezultatu i plasmanu u četvrtak“, rekla je Milica.

Vuleta je bila najbolja u njenoj kvalifikacionoj grupi i skokom od 6,67 m obezbedila mesto u borbi za medalju.

Kvalifikacije su prošle, to je nekako najstresniji momenat u svakom takmičenju. Šalu na stranu, mislim da je bilo potrebno da ispoštujem šta je bilo dogovoreno. U prvom pokušaju sam prestupila, u drugom sam se odrazila pola metra pre daske da bih imala siguran skok. I treći skok sam skakala ne znam iz koga razloga. Bitno je da sam prošla, kvalifikacije su samo jedna od etapa do krajnjeg cilja”, rekla je Vuleta, koja u Minhenu ima poseban motiv da se pokaže kao jedna od najboljih atletičarki svoje generacije.

Na Evropskom prvenstvu u Berlinu sam pre četiri godine odustala u finalu zbog rupture tetive i to je za mene jedan od najtežih poraza i povlačenja u mojoj sportskoj karijeri i to je nešto što me tišti i muči. Prosto to je nešto zbog čega sam ja danas ovde i zbog čega se takmičim u finalu. Ostaje da se odmorim i pripremim za finale”.

Finale skoka udalj na programu je u četvrtak, 18. avgusta od 21 sat.

Luka Trgovčević nažalost nije uspeo da izbori prolazak u polufinale trke na 110 m prepone, on je svoje takmičenje završio u kvalifikacijama rezultatom 14,01 sekund i zauzeo 21. mesto u Evropi. Boško Kijanović je u polufinalu u trci na 400 metara zauzeo sedmo mesto u svojoj grupi rezultatom 45,88 sekundi, ali to nije bilo dovoljno za finale.

Danas ćemo još gledati finale skoka udalj u muškoj konkurenciji gde će Srbiju predstavljati Lazar Anić od 21 čas, kao i finale trke na 5.000 metara i Elzana Bibića. Pre toga Milana Tirnanić trčaće u polufinalu Evropskog prvenstva na 100 metara od 20.35 č.


tagovi

atletikaIvana VuletaMilica GardaševićBoško Kijanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara