Hana Ortman (©CEV)
Hana Ortman (©CEV)

Još jedan korak napred Hane Ortman, prelazi u italijansku Novaru

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.05.23. | 16:58

Nemica iza sebe ima odličnu sezonu u Turkiš Erlajnzu

Posle Ane Baus, stigla je i Hana Ortman. Zna se koliko je bitna pozicija primača servisa, Novara je odlučila prvo da se pojača na tom mestu, pa da nastavi dalje...

Stigle su Holanđanka i Nemica. Jedna je iskusna, druga još mlada, a zajedno su igrale u dresu Monce. Baus je rođena 1991. godine, Ortman je 1998. godište.

Izabrane vesti

Hana je dve prošle sezone provela u Turkiš Erlajnzu, a od oktobra će se vratiti u Italiju, gde je bila pre Turske. Nosila je opremu Monce i Skandićija.

"Za mene je Italija kao drugi dom, tu sam provela četiri i po godine, tu sam odrasla... Povratak u italijansku ligu je pomalo kao povratak kući. Novara je veliki klub, koji je stalno pri vrhu i u Italiji i u evropskoj odbojci, tako da mi je bilo lako da donesem odluku i prihvatim ponudu", rekla je za zvaničan klupski sajt Hana Ortman.

Nemica od 2017. godine igra za reprezentaciju. Trenutno se nalazi u Nagoji gde se igra prvi turnir Lige nacija. Njen tim je ostvario pobedu na otvaranju protiv Holandije, a Hana je bila najbolja sa 24 poena.


tagovi

ŽOK NovaraOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara