(©CEV)
(©CEV)

Još jedan trofej za Poljake: Odbojkaši Rešovije šampioni CEV kupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 19:34

Lineburg nije mogao ništa ni u revanš meču

U CEV Čelendž kupu najbolja je bila Projekt Varšava, a u CEV Kupu trofej su podigli odbojkaši Rešovije. Dva pehara u međunarodnim takmičenjima idu u Poljsku, a postoji šansa da stigne i treći, jer je Jastrežebski u polufinalu Lige šampiona.

Kada je Rešovija dobila prvi meč finala CEV kupa u gostima maksimalnim rezultatom, završila je veliki deo posla protiv Lineburga. Bila su joj potrebna dva seta na domaćem terenu... Ne samo da ih je osvojila, nego je upisala i drugu ubedljivu pobedu - 3:0 (27:25, 25:18, 25:22).

Izabrane vesti

Znalo se da Poljaci prednost iz prve utakmice teško da mogu da ispuste pred svojim navijačima. Preko 4000 gledalaca bilo je na tribinama - došli su da proslave sa ekipom trofej.

Na prošloj utakmici Rešovija je bila bez Stefana Bojera - sada se Francuz vratio u startnu postavu i pokazao koliko znači timu. Nanizao je 14 poena za prva dva seta - uz fantastičan napad 14-10 i četiri bloka. Kada je pitanje pobednika bilo rešeno, mogao je da se preseli na klupu i predahne.

Izuzetni su bili domaći večeras u bloku - osvojili su 16 poena iz tog elementa, a protivnik devet manje.

U drugom po rangu evropskom takmičenju preostalo je još da se odigra finale u ženskoj konkurenciji - tačnije revanš susret. U sredu od 20.45 Kjeri dočekuje Nojšatel. Prvi susret dobio je italijanski tim maksimalnim rezultatom.

CEV KUP - FINALE

Odbojkaši

Utorak

Rešovija - Lineburg 3:0 (prvi meč 3:0)

Odbojkašice

Sreda

20.45: Kjeri - Nojšatel (prvi meč 3:0)


tagovi

CEV KupRešovija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara