Slobodan Kovač (©MN Press)
Slobodan Kovač (©MN Press)

Još jedno finale za Kovača: Srbin može do duple krune

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.04.24. | 15:40

Odbojkaši Halkbanka eliminisali Galatasaraj u polufinalu plej-ofa

Osvojio je Slobodan Kovač trofej u Kupu Turske, a imaće priliku da završi sezonu sa duplom krunom. Halkbank se plasirao u finale, pošto je u polufinalnoj seriji iz borbe za titulu eliminisao Galatarsaraj.

Ekipa iz Ankare je prvu utakmicu dobila maksimalnim rezultatom, dok je na drugoj izgubila jedan set - 3:1 (23:25, 25:15, 25:23, 25:19).

Izabrane vesti

Galatasaraj će se boriti za treće mesto, a protivnik će mu biti poraženi iz serije u kojoj se sastaju Fenerbahče i Zirat Bank. Ko pobedi u tom obračunu ide na megdan u finalu odbojkašima Halkbanka.

Najefikasniji u pobedi Kovačevog tima bio je Nimir Abdel-Aziz sa 20 poena (25-12 napad, 48 odsto). Mirza Lagumdžija ga je pratio sa 15, dok je Ervin Ngapet stao na deset.

U poraženom taboru najbolji je bio Jan Hadrava sa 20 poena. Srpski reprezentativac Miran Kujundžić je postigao devet, uz 29 odsto napada (24-7). Nikola Mijailović je ušao u četvrtom setu jednom na servis, ali nije osvojio poen.

Ekipa koju sa klupe vodi Slobodan Kovač, a u stručnom štabu je i kondicioni trener Zdravko Aničić, pokušaće da vrati šampionsku titulu u klupske vitrine prvi put još od 2018. godine. Tada je takođe na klupi bio Kovač, a to je bio treći uzastopni naslov prvaka za Halkbank.


tagovi

Slobodan KovačHalkbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara