Odbojkašice Srbije (©FIVB)
Odbojkašice Srbije (©FIVB)

Jovana Stevanović: Odigrale smo izvanredno od prvog do poslednjeg poena

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 07:49

"U trećem setu je bilo padova koncentracije, malo nervoze... Nije radila video provera, bilo je svačega. Na kraju je najbitnije da smo pobedile. Odlično smo servirale, branile se, nisu imale šanse danas protiv nas", rekla je iskusna reprezentativka Srbije

Odbojkašice Srbije do sada nisu izgubile ni set na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Maksimalnim rezultatom pobedile su Meksiko, Ukrajinu i Kanadu.

Svakom duelu su pristupile ozbiljno, nisu davale rivalkama nikakvu priliku da pomisle da mogu do iznenađenja...

Izabrane vesti

Iako je današnji rival bio jači od prethodna dva, nije uspeo da napravi probleme svetskim šampionkama.

"Kanada je jedna odlična reprezentacija, koja iz godine u godinu napreduje. Ima iskusne igrače kao što je Aleksa Grej... Mi smo odigrale izvanrednu utakmicu od prvog do poslednjeg poena. U trećem setu je bilo padova koncentracije, malo nervoze... Nije radila video provera, bilo je svačega. Na kraju je najbitnije da smo pobedile. Odlično smo servirale, branile se, nisu imale šanse danas protiv nas", naglasila je Jovana Stevanović.

Naredni protivnik Srbije je selekcija Češke - taj meč je na programu u sredu od 10.00 časova.

"Kroz sve ove utakmice još od Evropskog prvenstva zaista su pokazale kvalitet, tako da nema mesta opuštanju... I protiv njih na EP smo imale malih problema. Odlično se brane, napadaju, ekipa su koja ne odustaje. Treba da se spremimo, gledamo video", podvukla je Jovana Stevanović.

Veliki posao na prijemu danas je odradila Bianka Buša. Kao i obično bila je glavna meta protivničkih servisa, pa je nešto manje učestvovala u napadu...

"Važna pobeda za nas, drago mi je što smo dobile maksimalnim rezultatom jer smo igrale u 10.00 ujutru - zaista nezgodan termin. Uspele smo da ih poremetimo na prijemu, imale smo dobru taktiku servisa. To nam je olakšalo da se branimo i da blokiramo. Danas je stvarno funkcionisalo sve", prokomentarisala je za sajt OSS Bianka Buša. "Sutra nas očekuje utakmica sa Češkom - sa njima smo igrali na EP. Nezgodna ekipa, bore se... Trebalo bi mi da pokažemo još bolju igru, jer iz utakmice u utakmicu stižu sve teži protivnici. Nadam se dobroj utakmici i pobedi".

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE

GRUPA A

Srbija - Kanada 3:0 (25:19, 25:17, 25:21)

Dominikanska Republika - Ukrajina U TOKU

10.00: Holandija - Meksiko

13.30: Kina - Češka




tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeJovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara