Jovanka Radičević (©Reuters)
Jovanka Radičević (©Reuters)

Jovanka Radičević se povlači iz reprezentacije: Znam da sam godinama na vrhu, želim da me takvu pamte

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 14:35

Jedna od najboljih rukometašica sveta na Evropskom prvenstvu će poslednji put igrati u nacionalnom dresu

Još samo Evropsko prvenstvo i više je neće biti u reprezentaciji. Rukometašica Jovanka Radičević odlučila je da se povuče iz nacionalnog tima, pa navijačima preostaje još samo nekoliko utakmica da uživaju gledajući je koliko se daje za Crnu Goru.

Oprostiće se kao najbolji strelac reprezentacije i igračica sa najvećim brojem odigranih utakmica. Nacionalnom timu je donela mnogo, ostavila je neizbrisiv trag i posle njenog povlačenja ništa više neće biti isto.

Izabrane vesti

U kolekciji ima dve medalje - evropsko zlato 2012. i olimpijsko srebro iste godine. Ta dva uspeha će ostati zauvek upamćena, a ogromnu ulogu imala je upravo ona.

"Odluku nisam donela preko noći. Svi težimo lepim stvarima i momentima, a ja sam neko ko sluša srce za sve odluke koje donosi. Mirna sam, jer zaista želim da se posvetim drugim stvarima, zato je došao ovaj trenutak. Želim da to bude sada", rekla je Jovanka Radičevićeva, a prenose Vijesti.

Evropsko prvenstvo se igra u Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Sjajna rukometašica će u grupnoj fazi moći da igra na krilima svojih sunarodnika u Podgorici, a nada se da će ekipe dogurati do završnice u Ljubljani.

Na otvaranju grupe D Crna Gora igra sa Španijom u subotu od 18 časova.

"Mnogi se pitaju zašto se sada opraštam. Jesam na vrhunskom nivou, ali želim da me takvu zapamte. Znam da sam godinama u vrhu, dajem sebe 100 odsto na svakom treningu i utakmici... Najjače emocije doživljavam sa nacionalnim timom, želim tu emociju da proslavim sa porodicom i navijačima. Težimo ka Ljubljani, to je san svih. Zamolila bih navijače da nam budu osmi igrač i da pošaljemo sliku svetu kako je to u Crnoj Gori, kako se voli svoja zemlja", zaključila je Jovanka Radičević.


tagovi

Jovanka RadičevićEvropsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara