Jelena Agbaba i Jovana Jovović (©RSS)
Jelena Agbaba i Jovana Jovović (©RSS)

Jovović i Agbaba - povratak uigranog tandema

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 10:36

”Dok su bile u Danskoj, redovno smo komunicirale i nekako sam se osećala sve vreme kao da sam deo ekipe. Jedva čekam da ponovo krenemo zajedno da igramo, odnosno da nastavimo tamo gde smo stale", istakla je bek Debrecina

Na Svetskom prvenstvu u Danskoj u decembru prošle godine, među tadašnjom ekipom govorilo se koliko nedostaju Jovana Kovačević i Jelena Agbaba koje su iz najlepših razloga odsustvovale od rukometa - zbog majčinstva.

Jovana se nedavno porodila, dok se Jelena posle porođaja vratila svom sportu u dresu Železničara iz Inđije. Ovo okupljanje, mlađa od dve sestre Agbaba, ponovo je na spisku reprezentacije.

Izabrane vesti

U opuštenoj atmosferi, videlo se koliko se Jovana Jovović obradovala, dok razlozi za to datiraju još iz perioda debitovanja za nacionalni tim, kao i igranja u istom klubu.

Pre pet godina kada sam prvi put došla u seniorsku reprezentaciju Jelena je bila jedna od najmlađih tada i dočekala me raširenih ruku. Tako smo se i sprijateljile. Dve godine posle toga igrale smo zajedno sezonu i po u Budavoršu, zajedno smo potpisale kada je klub ušao u Superligu i tako dodatno razvile konekciju na terenu. U tandemu smo produžile ugovor, ali je Jelena potom otišla na trudničko i porodiljsko, i evo je sada opet sa nama”, započinje Jovović.

U novoj ulozi, Agbaba se ponovo vratila u nacionalni tim, međutim, za vreme odsustva, sve vreme se osećala kao da je i dalje tu.

Dok su bile u Danskoj, redovno smo komunicirale i nekako sam se osećala sve vreme kao da sam deo ekipe. Jedva čekam da ponovo krenemo zajedno da igramo, odnosno da nastavimo tamo gde smo stale”.

20.30: (1,17) Flensburg (12,0) Hanover (6,25)

Zbog nacionalnog tima, usledilo je prvo odvajanje od ćerke Iskre.

Jako mi je bilo teško da se razdvojim od nje. Nije mi bilo prijatno, ali znam da to moram da prevaziđem. Koliko god da je mala, ona je moj najveći navijač, podrška i motivacija i radiću sve što je do mene da je učinim ponosnom”, zaključila je Jelena.




tagovi

rssJovana Jovovićženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara