Nikola Jovović (©FIVB)
Nikola Jovović (©FIVB)

Jovović: U trećem setu energija i gas, sve ostalo je bilo klimavo

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 10:11

"Iznenadili su nas na neki način, a mi smo baš čudno ušli u utakmicu", rekao je dizač reprezentacije Srbije

Za sada sve ide po planu odbojkaša Srbije u najlakšoj grupi na Svetskom prvenstvu. Pobedili su Ukrajinu i Portoriko maksimalnim rezultatom, pred njima je još duel sa Tunisom u sredu od 17.30. Ovakav učinak se i očekivao. Znalo se i pre šampionata da će Orlovi tek u eliminacionoj fazi imati teže testove i videti realno koliko mogu. U grupi su protiv sve tri ekipe veliki favoriti i ne bi sebi trebalo da dozvole da ne osvoje svih devet bodova.

Pobeda protiv Portorika je bila unapred upisana, ali na terenu nije baš bilo jednostavno - posebno u završnici prvog seta. Imali su pad i u drugom činu, dok se poslednji može oceniti prilično visokom ocenom.

Izabrane vesti

"Najvažnije da smo pobedili i što je bilo 3:0, nismo izgubili set iako je u prvom periodu bilo zamalo. Iznenadili su nas na neki način. Dobro su servirali. Malo smo i mi čudno ušli u utakmicu, nažalost. Na kraju taj treć set je bio jedini gde je bilo energije i gasa, sve ostalo je bilo klimavo", rekao je posle drugog meča na Svetskom prvenstvu Nikola Jovović. "Sledeći je Tunis, pa posle čekamo protivnika u osmini finala, bože zdravlja".

Loših segmenata igre je potpuno svestan i iskusni srednji bloker Marko Podraščanin.

"Mislim da smo ih malo potcenili, znajući da smo bolja ekipa od njih. To ne sme da nam se događa. Igrali smo iz poena u poen sve bolje i bolje, pa smo u trećem setu došli do neke naše prepoznatljive igre. Ovo je Svetsko prvenstvo, treba ozbiljno da shvatimo svakog protivnika", naglasio je Podraščanin. "Znamo da sledeća pobeda protiv Tunisa od 3:0, gde smo svakako favoriti, može mnogo toga da nam donese. Raduje me ulazak svih igrača, pošto su svi igrali. Ali, moramo mnogo ozbiljnije da shvatimo Tunis. Oni su najbolja afrička ekipa, dobili su Portoriko 3:0, gledaćemo video. Mnogo toga zavisi od nas i našeg dela terena".

Selektor Igor Kolaković nije mogao da bude potpuno zadovoljan.

"Ne mogu da kažem da smo loše otvorili utakmicu, ali smo veoma loše zatvarali prvi set", rekao je Kolaković. "Imali smo neke greške koje svakako na ovom nivou ne bismo smeli da pravimo. Ovo je bio jedan ružan meč, ali na kraju smo pobedili sa 3:0. Tokom prvog seta je trebalo da bude kao u trećem – da igrači sa klupe preuzmu malo veći deo tereta. Ali, sam pustio da ovi koji su igrali protiv Ukrajine, izuzev Uroša, imaju neki ritam meča. Mislim da mi to treba".

Iskusni stručnjak smatra da naša reprezentacija uvek igra bolje sa jačima, a da unapred upisane pobede često naprave problem.

"Nismo bili na svakoj lopti onako kako bi trebalo, protivnik je svakako to iskoristio. Prvi set se pretvorio u nekakav egal. Kasnije je ipak kvalitet uz sve naše greške, došao do izražaja. Mislim da je deo našeg mentaliteta da nikada nećemo naučiti da igramo ovakve utakmice. Ja stvarno mislim da možemo mnogo bolje, što je pokazao meč sa Ukrajinom, koja isto tako nije iz vrha svetske odbojke. Problem nije rezultat, već neke greške koje nam se potkradaju. Neki sitni poeni koje protivnik uvek uzme, a to inače na treningu nema šanse da nam se dogodi. Nikad nećemo naučiti da igramo ovakve utakmice i stalno ćemo se nervirati i pobeđivati", zaključio je Kolaković.

SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

Grupa A

Prvo kolo - subota

Srbija - Ukrajina 3:0

Tunis - Portoriko 3:0

Drugo kolo - ponedeljak

Srbija - Portoriko 3:0

Ukrajina - Tunis 3:0

Treće kolo - sreda

17.30: Srbija - Tunis

20.30: Ukrajina - Portoriko



tagovi

Igor KolakovićNikola JovovićMarko PodraščaninSvetsko prvenstvo u odbojcisvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara