Filip Janković (©Starsport)
Filip Janković (©Starsport)

Jug razmontirao kragujevačku mašineriju: Revija evrogolova Dubrovčana vredna jadranske bronze

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 18:09

Radnički potučen u meču za treće mesto

Ostao je kragujevački Radnički bez krune, a onda je doživeo potop i u meču za bronzu. Dubrovački Jug deklasirao je Kragujevčane, bio je superiorniji u bazenu nego što to rezultat pokazuje. Razmontirao je hrvatski gigant mašineriju Uroša Stevanovića do najsitnijih delova i pobedom zaključio Fajnal-for Jadranske lige u Beogradu - 18:15 (5:4, 6:1, 6:5, 1:5).

Lako je igrati kada nema pritiska. Ruka nije stegnuta, glava je bistrija i jasnije se vide situacije. Igrači daju sebi veću slobodu i pre se odluče na poteze za koje bi znatno teže skupili hrabrost u odnosu na mečeve za plasman u finale ili u bici za titulu. Rešeni su bili vaterpolisti Juga da se od Beograda, makar do Fajnal-ejta Lige šampiona, oproste u velikom stilu, izvuku kečeve iz rukava i nateraju publiku na aplauze.

Izabrane vesti

Revijom prelepih lob udaraca Dubrovčani su ubili u pojam prošlogodišnjeg šampiona Jadranske lige. Birali su prave trenutke, dizali su se kada je Lazar Dobožanov padao i gađali lob dijagonale. Seriju briljantnih golova započeo je Marin Tomasović sa zgodne strane i tim činom pozvao je saigrače na dvoboj. Izazvao je grčkog reprezentativca Stilijanosa Argiropulosa, koji je u prvom poluvremenu demonstrirao da može i lepše, ali i više puta da lobuje čuvara mreže Kragujevčana.

Ušao je Radnički u meč za treće mesto sa namerom da se nadigrava, drugi put u sezoni održi čas vaterpola četvorostrukom prvaku Jadrana i Evrope, i podseti rivala na finale od pre godinu dana u Zagrebu. Hrvatski centar Josip Vrlić mučio je Jugove bekova, saigrači su ga tražili očima i na prvi mig spajali sa golom, ali je u većoj meri odbrani kragujevačkog kluba štetu pravi Maro Joković. Iako veteran, na polju fizičke spreme to se na Jokoviću nimalo ne vidi. Podvaljivao je lopte za Konstantinosa Kakarisa i čim mu se otvarao prostor potezao je i - pogađao.

Aktivan rezultat Stevanovićev tim imao je samo u prvom kvartalu, posle toga nastupio je potop. Miloš Ćuk isključen je bez prava zamene, sakupio je tri lične i prerano završio utakmicu. Ostao je Radnički bez bitne karike, razmahao se Stilijanos Argiropulos i u tri navrata pocepao je mrežu srpskog šampiona. Jug je poveo i duplo, stekao je šest golova prednosti posle preciznog hica Grka - uvećanju razlike doprineli i Marko Žuvela i Loren Fatović - i nije davao naznake da će doći do pada.

Ubacili su Dubrovčani u mašinu Kragujevčane, nisu imali milosti ni kada je igra srpskog tima počela da puca po svim šavovima. Bio je to jasan signal Jugu da pojača, i tako bar malo zaceli rane koje im je napravio Radnički. Izbio je kragujevački klub prvo mesto Jugu, lišio ga je organizacije Fajnal-fora Jadranske lige i postao je ozbiljan dužnik. Nezadovoljni su bili u Radničkom suđenjem, ali i ako je bilo na štetu Šumadinaca, ne umanjuje najslabiju partiju Stevanovićeve čete u poslednje dve sezone regionalnog takmičenja.

Samo su crnogorski reprezentativac Aleksa Ukropina i Josip Vrlić bili na nivou u taboru Radničkog, svi ostali podbacili su. Jug je ponovo bio skladna celina, igrači su disali kao jedno, funkcionisali su kao švajcarski sat. Doduše, sa danom zakašnjenja, jer pehar je otplivao u drugom smeru. Talasi su na dubrovačke hridi nasukali samo utešne bronzane medalje, a one nikada nisu bile ono ka čemu Jug teži. U Dubrovniku se vrednuju samo trofej.

RASPORED F4 REGIONALNE LIGE U BEOGRADU: 

Subota

Novi Beograd - Radnički 12:8

Jug Dubrovnik - Jadran Split 16:18

Nedelja

Meč za treće mesto: Radnički - Jug Dubrovnik 15:18

Finale - 20.30: Novi Beograd - Jadran Split


tagovi

VK RadničkiVK JugRegionalna liga u vaterpoluUroš StevanovićVjekoslav KobešćakNikola LukićMarko RadulovićMaro JokovićLoren Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara