Vasović sa asistentima (©CEV)
Vasović sa asistentima (©CEV)

Juniorke sa Grčkom na startu kvalifikacija, pobednik turnira ide na EP

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 09:29

Prvi meč u Ankari na programu danas od 14.00 časova

Kadetkinje i kadeti se na prvim kvalifikacionim turnirima nisu proslavili, vreme je da sad juniorke pokažu šta znaju.

Mlade odbojkašice Srbije rođene 2005. i kasnije koje sa klupe predvodi Vladimir Vasović pokušaće kroz Zonske kvalifikacije da dođu do karte za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Selektor je na turnir koji se igra u Ankari od 23. do 27. januara poveo sledeće igračice: Teodoru Kričković i Elenu Baić (dizači), Anastasiju Ivković i Milicu Vidačić (korektori), Laru Žigić i Višnju Žigić (libera), Mašu Kirov, Đurđu Stanojević i Lanu Mijačić (srednji blokeri), Simonu Matesku, Sonju Danilović, Draganu Koroliju, Minu Stanojević i Anu Mihajlović (primači servisa).

U stručnom štabu juniorki su, pored Vladimira Vasovića, drugi trener Hamza Zatrić, statističar Pavle Matić, fizioterapeut Ivan Popović i tim menadžer Biljana Mihailović. Direktne prenose svih mečeva možete gledati na Jutjub kanalu Odbojkaške federacije Turske.

Srbija će prvi meč u B grupi odigrati protiv Grčke danas od 14.00 časova po našem vremenu. U drugoj rundi naša selekcija je slobodna, dok će u 3. koluigrati protiv Crne Gore u četvrtak od 17.00 časova. U A grupi su Turska, Rumunija i tzv. Kosovo.

Po dve prvoplasirane selekcije izboriće plasman u polufinale. Učešće na prvenstvu Evrope izboriće samo pobednik turnira.

Plasman na EP iz Zonske, I runde kvalifikacija do sada su izborili Švedska (NEVZA), Hrvatska (MEVZA), Poljska (EEVZA) i Italija (WEVZA).

U II rundi kvalifikacija iz BVA može igrati pet reprezentacija. Turniri će se odigrati od 4. do 7. aprila, a žreb će se obaviti u februaru 2024.

EP 2024. u konkurenciji juniorki, igračice do 20 godina (2005. i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta. Na prvenstvu će igrati 16 reprezentacija podeljenih u dve grupe sa po osam selekcija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije.

Plasman na SP 2025. u konkurenciji juniorki (rođene 2005. i mlađe) sa EP će izboriti finalisti.

SPISAK JUNIORKI

DIZAČI: Teodora Kričković (TENT), Elena Baić (Spartak Subotica)

KOREKTORI: Anastasija Ivković (Srem), Milica Vidačić (TENT)

LIBERA: Lara Žigić (Spartak Subotica), Višnja Žigić (Crvena zvezda)

SREDNJI BLOKERI: Maša Kirov (Volero Le Kane), Đurđa Stanojević (TENT, Obrenovac), Lana Mijačić (Crvena zvezda)

PRIMAČI SERVISA: Simona Mateska (Crvena zvezda), Sonja Danilović (Omladinac), Dragana Korolija (Spartak Subotica), Mina Stanojević (Železničar), Ana Mihajlović (SREM)


tagovi

Vladimir Vasovićodbojkaški savez srbijeSimona MateskaMaša Kirov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara