Odbojkašice Uba (©MN Press)
Odbojkašice Uba (©MN Press)

Kad je teško tu je Slađana Erić! Jedinstvo već počelo slavlje, Ub okrenuo meč naglavačke

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 20:25

Marijana Boričić napravila odlične izmene u četvrtom setu, u kom je njen tim gubio čak osam razlike i tako potpuno promenila stanje na terenu

Već je počelo odbrojavanje navijača iz Pazove, delovalo je da će za nekoliko minuta Jedinstvo doći do prve titule u istoriji kluba... Ali, onda se desio uragan zvani Ub. Izabranice Marijane Boričić nisu želele da se sezona završi već večeras, režirale su neverovatan preokret i smanjile u finalnoj seriji protiv Jedinstva na 2-1.

Pazovčanke su vodile 2:1 i 13:5 u četvrtom setu, Ub je morao tada da krene na sve ili ništa. Rizik se isplatio jer je stigla prva pobeda koja ga ostavlja u igri za duplu krunu – 3:2 (25:17, 17:25, 22:25, 25:22, 15:10).

Izabrane vesti

Prave izmene je napravila Marijana Boričić u četvrtom periodu, poslala je na teren Mateu Petrović, Aleksandru Cvetićanin i Simonu Petranović. One su donele pravu energiju i u velikoj meri uticale na preokret.

Kada se pogleda kompletan meč ogromnu ulogu odigrala je kapiten Slađana Erić. Najiskusnija igračica u oba tima znala je da večeras mora da preuzme odgovornost, skinula je pritisak sa saigračica i stavila ga na svoja leđa. Odigrala je baš onako kako se i očekuje od odbojkašice sa takvim stažom i biografijom. Postigla je 18 poena za pobednički sastav - 12 iz napada, pet iz bloka i jedan as.

Baš kao i na prethodnom međusobnom obračunu, bilo je veoma turbulentno i neizvesno. Bolje je počeo Ub, onda je Jedinstvo došlo do željenog ritma i držalo tokom naredna dva seta sve u svojim rukama, da bi se potom sredinom četvrtog sve okrenulo naglavačke.

Na ivici ambisa bile su Ubljanke, delovalo je nemoguće da mogu da okrenu minus osam, ali opet se pokazalo da u ženskoj odbojci ne sme nikad da se kaže da je kraj dok ne padne poslednja lopta. Verovale su u čudo domaće igračice, gošće su se malo opustile i tako je i došlo do potpunog preokreta.

Zalet koji su uhvatile krajem četvrtog seta, držale su i u petom i potpuno dominantno koračale ka prvoj pobedi u finalnoj seriji. U taj-brejku su Ubljanke bile bolje u svim elementima i već na promeni strana bilo je jasno da će njima pripasti trijumf. Pazovčanke su posle ispuštenog četvrtog čina bile mnogo nervoznije, pa su i greškama pomogle protivnicama da smanje zaostatak u finalu i produže sezonu.

Već pomenutu Slađanu Erić najbolje je pratila Nikolina Lukić sa 17 poena. Po deset su zabeležile Bojana Ćelić i Anet Barbara Benitez, dok se na devet zaustavila džoker iz rukava Matea Petrović. Osam je upisala Aleksandra Gligorić, pet Aleksandra Cvetićanin, tri Simona Petranović, a dva Katarina Lukić.

U poraženom sastavu najbolja je bila Tamara Miljević sa 27 poena, Tica Branka je zabeležila 19, a Minja Osmajić 18.

Jedinstvo će narednu šansu da osvoji prvu titulu imati u ponedeljak na domaćem terenu. Ukoliko posle tog meča bude rezultat 2-2 igraće se majstorica na Ubu 27. aprila.

FINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Subota 15. april

Ub - Jedinstvo 0:3 (16:25, 14:25, 17:25)

Utorak - 18. april

Jedinstvo - Ub 3:2 (23:25, 25:20, 21:25, 25:16, 15:10)

Petak - 21. april

Ub - Jedinstvo 3:2 (25:17, 17:25, 22:25, 25:22, 15:10)

Ponedeljak - 24. april

Jedinstvo - Ub

***serija se igra na tri pobede - eventualna peta utakmica biće na programu 27. aprila


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara