(Reuters)
(Reuters)

Borusija ima rešenje u špicu: Kreće po Girasija, ali je Štutgart rešio da se obezbedi

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 00:15

Zanimljiva dešavanja na nemačkom tržištu

Prošle sezone je imala Sebastijana Alea, u ovoj je to Niklas Filkrug, a u narednoj bi Borusija iz Dortmunda mogla da se osloni na još efikasnijeg napadača. Još nema zvanične potvrde, ali izvori iz Nemačke sugerišu da će Milioneri ozbiljno „napasti“ Serua Girasija.

Desi li se da Milioneri dovedu reprezentativca Gvineje postaće prava sila u ofanzivi, jer je akteleni špic Štutgarta postigao 28 golova na isto toliko bundesligaških utakmica ove sezone. Ukupno, računajući i druga takmičenja, 30 pogodaka na 30 mečeva. Deluje da od perioda Erlinga Halanda takav ne bi obukao dres Borusije.

Izabrane vesti

Da bi se to desilo, potrebno je da klub sa Vestfalena aktivira izlaznu klauzulu u visini od 17.500.000 evra. Za špica takvih mogućnosti – prava sitnica. Iako se pre nekoliko sedmica pominjalo da bi Bajern mogao da krene po Girasija, Florijan Platenberg sa Skaj sporta sugeriše da je Dortmund favorit za potpis. Doduše, sam Platenberg napominje da, iako je Borusija rešena da ga angažuje, sam Girasi bi želeo da se uveri koji bi mu trener (za Bavarce se još ne zna ko će ih voditi, Edin Terzić ostaje u Dortmundu) i stil igre bi mu više pogodovali.

Borusija ne želi da se odrekne Filkruga, već da ima istovremeno dvojicu dobrih centarforova na raspolaganju, kako ne bi došla u situaciju da, eventualno, zbog povreda ili kartona, spadne samo na jednog.

Tih 17.500.000 evra, koliko je zaraditi, Štutgart izvesno neće potrošiti na angažman novog špica, iako deluje da se sa odlaskom Afrikanca pomirio. Štaviše, već je doveo zamenu u liku Nika Voltemadea, ali ga nije platio, jer je 22-godišnji špic stigao iz Verdera pošto mu je istekao ugovor sa klubom iz Bremena. Osim njega, trebalo bi tokom sedmice da potpišu zadnji vezni Janik Kitel (Frajburg) i levo krilo Kelna, Džastin Del. I oni su slobodni na tržištu.

Novac bi, eventualno, Štutgart mogao da iskešira Kelnu za štopera Džefa Kaboa, ali i da od Brajtona otkupi Deniza Undava, koji se pokazao kao sjajno rešenje u napadu. Ne kao Girasi, ali dobar.


A ono što je posebno interesantno, jeste informacija da se Štutgart oštri da pokuša da dovede Vangelisa Pavlidisa. U pitanju je 25-godišnji Grk, koji je ove sezone odigrao spektakularno u dresu AZ Alkmara i sa Lukom de Jongom iz PSV-a je prvi strelac prvenstva Holandije (po 29 golova), pa mu je i vreme za promenu sredine. Vrlo moguće u Bundesligu?



tagovi

BorusijaBorusija DortmundŠtutgartBundesligaSeru Girasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara