(©FIVB)
(©FIVB)

Kanada kaznila sve greške svetskih šampionki, Srbija se vraća kući sa samo dva boda

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 18:08

Odbojkašice propustile veliku šansu za trijumf protiv najslabijeg protivnika na prvom turniru Lige nacija

Pravi maraton za kraj turnira u Antaliji. Nažalost, završen je novim porazom Srbije - četvrtim od početka Lige nacija. Preko puta mreže je bio najslabiji protivnik, ali ni protiv njega Srpkinje nisu pronašle recept za prvu pobedu. Kanađanke su kaznile sve greške svetskih šampionki i upisale veliki trijumf - 3:2 (18:25, 28:26, 25:23, 18:25, 15:12).

Naša selekcija se vraća kući sa dva osvojena boda - po jednim protiv Kanade i Amerike. Bez bodova su završile mečeve sa Poljskom i Turskom. Težak posao čeka Gvidetijevu četu u nastavku ovog takmičenja, jer će drugi turnir dočekati sa skorom 0-4.

Izabrane vesti

Ponovo su Srpkinje pokazale partiju sa mnogo oscilacija. Kao i na tri prethodna meča imale su trenutke kada im je sve polazilo za rukom, a i momente kad im ništa nije išlo. Gvideti je menjao igračice, tražio dobitnu kombinaciju na prijemu, nervirao se zbog grešaka, strastveno se radovao posle osvojenih važnih poena... Ali, završio je meč ponovo pognute glave. Na prvenac će morati još da sačeka.

Imale su naše devojke kontru za vođstvo 2-0 u setovima, ali su šansu tada propustile i potpuno zakomplikovale meč u Antaliji. Greške srpskih odbojkašica su znale da kazne protivnice, koje nisu ispuštale velike prilike. Kada su Aleksa Grej i drugarice stigle do izjednačenja u setovima, dobile su krila da zaigraju u trećem periodu još bolje. Dobile su i taj čin, stigle na korak do pobede, pa je bilo jasno da na drugoj strani mora nešto značajno da se menja.

U četvrtom je Italijan na srpskoj klupi odlučio da započne sa Katarinom Lazović i Aleksandrom Uzelac na poziciji primača servisa. Bio je to dobar potez, mlade igračice su pokrenule ekipu, bile su veoma energične, hrabre i odlučne da donesu preokret. Na njihovim krilima Srbija je dobila četvrti set i izborila peti.

Međutim, u taj-brejku su ponovo naše devojke u ključim trenucima stale. Kanada je u ranoj fazi napravila razliku, svetske šampionke su uspele da je istope i stignu do 11:11. Ali, završnice je ponovo pripala protivnicama.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Hilari Hau sa 24 poena, dok je jedan manje upisala Aleksa Grej. U selekciji Srbije najviše poena su skupile Aleksandra Uzelac i Ana Bjelica - po 18.

Srbiju sada čeka povratak kući, gde će nastaviti sa jakim treninzima. Na sledećem turniru bi trebalo ekipi da se pridruži Jovana Stevanović. Srbija će tada igrati protiv Brazila, Tajlanda, Hrvatske i Japana.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - PRVI VIKEND

Nedelja

Hrvatska - Brazil 0:3

Nemačka - Bugarska 3:2

Japan - Kina 0:3

Tajland - Južna Koreja 3:0

Kanada - Srbija 3:2

19.00: SAD - Turska



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara