Nikola Jakšić (©Slobodan Sandić/VSS)
Nikola Jakšić (©Slobodan Sandić/VSS)

Kapiten Jakšić hladan kao špricer: Još ništa nismo udarili, ovo je tek početak

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 20:29

“Skinuli smo veliki teret i pokazali da je ono u Splitu bila čista nesreća. Nadam se da se više nikada neće ponoviti”, kaže kapiten Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Miran i staložen. Nikad euforičan, ali optimističan. Bio je takav kapiten Nikola Jakšić i kada je Srbija tek trebalo da krene put Zagreba, čvrsto verovao da je ekipa skorjena od materijala za medalju. Delfini su korak bliže odličju na Evropskom prvenstvu, odužili su se Francuzima, a Jakšić hladan kao Špricer. Kao da se ništa nije dogodio. Neobičajeno nije.

Izabrane vesti

Nekada su pobede protiv rivala nalik Francuskoj bile standard i očigledno da se srpski vaterpolisti polako vraćaju u taj mode. Jer, na Svetskom prvenstvu u Fukuoki u osmini finala su u drugom poluvremenu slomili žilave Japance. Isti recept primenjen je i na Francuzima.

Pritisnuli su ih izabranici Uroša Stevanovića u nastavku, dopustili da daju samo četiri gola za čitavo poluvreme. Još impresivnije odbrana deluje ako se stvari postave ovako: polovinu od ta četiri postigli su kada je Srbija otišla na nedostižnih “plus pet”, kada je sve već bilo gotovo.

“Borili smo se od špočetka do kraja, imali smo pad u drugoj četvrtini, ali mislim da smo zasluženo pobedili i da smo pokazali da smo bolja ekipa. Još ništa nismo uradili, pripremamo se za Mađare i četvrtfinale. Sve se zna, to je najteža utakmica na svakom prvenstvu. Ako budemo igrali kao danas drugi deo utakmice, verujem da ćemo uspeti da trijumfujemo”, rekao je kapiten Nikola Jakšić.

Srpski vaterplisti su ispustili prednost u prvom delu, povela je Francuska preko Tome Vernua, međutim, sve je bilo kratkog dana. Kapiten nijednog trena nije posumnjao da će stvari krenuti u krivom smeru.

“Iskreno, od početka do kraja sam osećao da imamo punu kontrolu nad utakmicom, bez obzira kako se rezultat kretao. Verovali smo u sebe. Ovo sada što nam predstoji je najbitniji deo turnira”.

Prva pobeda u eliminacionoj fazi je ostvarena, ali da bi Srbija ušla u novu potrebna joj je još jedna, protiv Mađara. Ovo je tek početak, ali i bitan korak napred iz razloga što je skinut vodenični kamen sav rata.

“Verujem da ovom utakmicom jesmo skinuli veliki teret u da je sada svima lakše, jer smo pokazali da smo bolji. Ono što se desilo u Splitu bila je čista nesreća i nadamo se da se više nikada neće ponoviti. Tek smo krenuli”, završio je Nikola Jakšić.


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara