Miloš Kovačević (©ARKUS liga)
Miloš Kovačević (©ARKUS liga)

Kapiten Proletera novi golman Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 20:23

Miloš Kovačević je šesto pojačanje crveno-belih rukometaša

Doskorašnji kapiten Proletera iz Zrenjanina, Miloš Kovačević, novi je golman Crvene zvezda. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa crveno-belim rukometašima.

Rođeni Zrenjaninac je najzaslužniji za opstanak svog kluba u eliti protekle sezone, a postigao je i sedam golova. Njegove odbrane i četiri pogotka u pobedi Proletera nad Jugovićem, kao i bravure u Šumicama, u odlučujućem susretu protiv Crvene zvezde, donele su mu MVP priznanja.

Izabrane vesti

Karijeru je započeo u matičnom Proleteru, kalio se na pozajmicama u Grandulici i Vojvoda Stepi, a zatim je 198 centimetara visoki čuvar mreže nastupao za Kikindu. Protekle tri godine je bio član Proletera.

Kovačević je drugi golman i šesto pojačanje za crveno-bele ovog leta, posle Nikole Radovanovića, Borislava Urte, Aleksandra Pavlovića, Nikole Jelisića i Nemanje Đuraškovića.

Ekipu će predvoditi kapiten Draško Nenadić, uz pomoć saigrača iz protekle sezone: Miloša Bujišića, Viktora Matičića, Uroša Kolundžića, Savu Radovanovića, Mihaila Šljukića, golmana Aleksu Bogunovića, Dušana Šmigića, Đorđa Majesa i Strahinje Pantića, dok je Ivan Horvat u procesu oporavka i neće ga biti na terenu do marta, aprila naredne godine.

Crvenu zvezdu su napustili tokom leta Mirko Đurović (Benidorm), Uroš Simić (Metaloplastika), golmani Nikola Perić (Radnički Kragujevac), Dimitrije Jelić (Partizan) i Janko Gemaljević (Tikveš Kavadarci), Andrija Alavanja (Ub) i Rotem Segal (Bijer).

Na kormilu Crvene zvezde naredne sezone biće Anton Bukilić koji je menja Ratka Đurkovića koji je napustio ovog leta klupu tima iz Ljutice Bogdana posle godinu i po.

Crveno-beli su prošle sezone bili tek sedmi u ARKUS ligi.



tagovi

RK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara