David Konarski (©CEV)
David Konarski (©CEV)

Kapiten Varte Konarski o 31 pogrešnom početnom udarcu: Teško je pobediti sa ovakvim servisom

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 12:22

Poljaci svesni šta ih je dovelo do prvog poraza u Ligi šampiona ove sezone

Retko se na odbojkaškoj utakmici viđa da jedna ekipa napravi 31 servis grešku, pa čak i kad se igra pet setova. Sinoć su to uspeli da urade igrači poljske Aluron Varte. Doživeli su prvi poraz ove sezone u Ligi šampiona, bolji od njih bio je Berlin - 3:1, a ogroman uticaj na ovakav ishod imao je početni udarac.

Svih šest odbojkaša iz postave ne mogu da se pohvale da ih je služio servis. Najviše grešaka iz tog elementa napravio je srpski reprezentativac Uroš Kovačević - sedam. Naravno, treba istaći da je on bio najefikasniji na meču sa 26 poena. Ipak, od 15 izvedenih servisa - jedan je bio as, sedam su primili protivnici, a sedam je bilo grešaka.

Izabrane vesti

Pratio ga je kapiten David Konarski i kad su poeni i kad su servis greške u pitanju. Upisao je 16 poena, a izveo šest pogrešnih početnih udaraca. Šest puta su pogrešili i Bartoš Kvolek i Migel Tavares Rodriges.

Konarski je posle meča pričao o nedostatku dobrog servisa.

"Ne samo da smo mi na terenu osetili koliko nam je nedostajao, već su to videli i svi u dvorani i ispred TV ekrana", rekao je Konarski. "Bili smo potpuno van servisa i bilo je teško da nadoknadimo te greške. Tek na kraju smo uspeli da se probijemo. Imali smo šanse da dobijemo i treći i četvrti set, ali sa takvim servisom je teško pobediti. Možda smo mogli da produžimo meč do taj-brejka, ali ni to se nije desilo. Berlin je u ovom elementu bio mnogo bolji i sigurno da je manje grešio. Nemamo vremena za plakanje, brzo dolazi sledeća utakmice... Pozitivno je što smo se borili do kraja".

Kada se pogledaju brojke - Varta je bila bolja i u napadu i na bloku, ali preveliki broj grešaka je koštao pobede. Poljski tim je 39 poena poklonio protivniku, što bi značilo više od set i po. Nemački predstavnik je na drugoj strani pogrešio 24 puta.

U narednom kolu Aluron Varta 14. decembra igra protiv Hebara, a Berlin sa Halkbankom iz Ankare.


tagovi

OK Aluron VartaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara