Dušan Mandić (©MN Press)
Dušan Mandić (©MN Press)

Kapitenu, baci pet: Jakšić i Mandić zbirno deset komada

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 10:06

Pred Evropsko prvenstvo u Zagrebu ohrabruje i golgeterska forma Strahinje Rašovića

Još četiri ili pet utakmica i prvi deo klupske sezone je gotov. Olimpijska godina je iza ćoška, a iako se vaterpolo reprezentacija Srbije sa Igara u Riju i Tokiju vratila sa zlatnom medaljom, i dalje vizu za Pariz nema. Ne ide ništa po automatizmu, moraće da je izbori na nekom od iduća dva velika takmičenja.

Konačno je kalendar definisan donošenjem odluke da se Evropsko prvenstvo održi u Hrvatskoj. Dakle, pogled ka Gradu svetlosti mogao bi da pukne već sredinom januara iz Zagreba. Ukoliko tu priliku Delfini ne iskoriste, imaće novu koliko kroz dve sedmice, jer Svetsko prvenstvo biće održano početkom februara u Dohi. A, trenutno selektor Uroš Stevanović i te kako ima razloga za zadovoljstvo, jer lideri nove generacije igraju sve bolje kako vreme odmiče.

Izabrane vesti

Nešto jače od mesec dana ostalo je do kontinentalne smotre u Zagrebu, a tercet na kome bi trebalo da se zasnivaju napadi Srbije na bazenima kraj Save – ukoliko ne bude iznenađenja – bio je poprilično produktivan tokom vikenda. Sve skupa kada se sagleda možda i najbolji vodeće igrače na klupskom planu, jer bili su ponajbolji u svojim klubovima.

Više na klupskom nivou ne igraju zajedno Nikola Jakšić i Dušan Mandić, razdvojili su im se putevi, no da su na istoj lokaciji moglo bi se začuti: “Kapitenu, baci pet”. Zbirno su spakovali deset komada ovog vikenda. Kapiten reprezentacije Srbije za Novi Beograd pet protiv Šapčana, isto toliko i levoruki bombarder na gostovanju Solnoku u Mađarskoj.

Ni jednom, ni drugom od početka sezone nije bilo strano da napune mrežu rivala do vrha. Nikola Jakšić je nedavno u Ligi šampiona dao šest golova i imao smao jedan promašaj iz igre, dok je sa druge strane Dušan Mandić u pohodu na prvi trofej sa Ferencvarošem, kao i kasnije kroz sezonu, imao utakmice nalik protiv ovoj Solnoka. I to u ekipi porepunoj vrhunskih šutera, gde često nije prva osoba na koju će ići lopta.

Podredili su se timu, neretko su im sve kolone pune – nije zvrje prazna polja sa asistencijama, ukradenim loptama, blokovima…

A, pred Evropsko prvenstvo u Zagrebu ohrabruje i golgeterska forma Strahinje Rašovića. Za vikend je sa tri gola vodio Vašaš do desete pobede u šampionatu i na koti je od 20 pogodaka u Mađarskoj. Među najboljim strelcima je lige, efikasniji čak i od Dušana Mandića koji je do sada upisao 16 golova, i upravo bi ekipa Slobodana Nikića, uz BVSC i OSC Budimpeštu, trebalo da bude najveći konkurent Ferencvarošu.

Udarni srpski tercet uhvatio je zalet, podigao je nivo igara pred reprezentativno okupljanje i dva ključna takmičenja za odlazak na Olimpijske igre u Pariz.



tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeDušan MandićNikola JakšićStrahinja Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara