"Aleksandar Karakašević"
"Aleksandar Karakašević"

Karakašević besan: Muka mi je od svega, ako još jednom čujem reč veteran - eksplodiraću!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 15:10

Srpski stonoteniser nezadovoljan zbog stalnog obezvređivanja njegovih rezultata

Aleksandar KarakaševićBesan, sa razlogom. Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević vraća se iz Rija sa gorkim ukusom u ustima, nakon brojnih negativnih komentara na račun godina koje jesu činjenica, ali nisu ni merilo ni razlog zbog kojeg se našao na Olimpijskim igrama.
"Da, imam 40 godina, ali za to bi valjda trebalo da mi čestitaju. Sa 40 godina sam na Olimpijskim igrama jer sam se za njih izborio. Već 20 godina sam među 100 igrača u svetu i to u sportu o kome samo oni koji pojma nemaju mogu da kažu da je lako. Ovo je najbrži sport sa reketom i ovo je najmnogoljudniji sport. Vucaraju me po blatu oni koji govore da je ovo hobi sport i da se igra na ulici i u podrumu. Pa izvolite pa igrajte ga onda vi. Koliko je njih trebalo da bude ovde, pa ne može. Sa 37 godina prvi put sam se povredio i sa dva pokidana ligamenta i godinom pauze vratio sam se da se izborim za mesto u Riju", kategoričan je Karakašević u izjavi za Sportski žurnal.

Jer i on se odricao kao i svi drugi vrhunski sportisti, a konkurencija u stonom tenisu daleko je od male. Naprotiv.
"Ovo je sport u kome su ne jedan nego sedam Federera. Imate sedam Kineza od kojih se ne zna koji je bolji od kojeg, a ja od 1996. opstajem u vrhu. Zgadili su mi se svi. Godina dana nisam belog dana video. Igrao sam najkvalitetnije turnire i trenirao sam da bih došao na Igre, ali sad mi je od ovih, što se ponašaju kao da sam nekom nešto uzeo, jednostavno muka. Pa nisam bio sa tek rođenim sinom jer sam morao da jurim svaki bod za Igre".

Izabrane vesti

Karakašević ne krije da je razočaran odnosom srpske javnosti i kako kaže upornim pokušajima da se obezvredi njegov rezultat i sam stoni tenis.
"Ukoliko još jednom čujem reč veteran ili 40 godina - eksplodiraću".

Na pitanje novinara Sportskog žurnala da li će pokušati da se domogne i šestih Olimpijskih igara Karakašević odgovara kao iz topa: "Ne pada mi na pamet".

(FOTO: Action Images)


tagovi

stoni tenisRio 2016Aleksandar Karakašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara