Melisa Vargas (©FIVB)
Melisa Vargas (©FIVB)

Karakurt brojala do 26, Vargas do 25 - ni to nije bilo dovoljno: Turska izgubila derbi dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 21:47

Veoma zanimljiv meč gledala je publika u Antaliji, ali nije se radovala pobedi domaće selekcije, jer je Amerika na kraju slavila - 3:2

Bolji meč publika nije mogla da zamisli na zatvaranju prvog vikenda Lige nacija. Ali, na žalost skoro svih prisutnih navijača nije završen pobedom domaće selekcije. U Antaliji su u derbiju dana pobedu odnele Amerikanke i kući se vraćaju sa maksimalnim skorom od četiri trijumfa.

Na semaforu je posle pet uzbudljivih setova pisalo 3:2 za SAD - 25:22, 25:22, 22:25, 11:25, 15:10. Kad se saberu poeni Turska je osvojila više, ali do trijumfa nije mogla.

Izabrane vesti

Santarelijevom timu nisu pomogle ni sjajne partije tandema na poziciji korektora Vargas - Karakurt. Kubanka koja je nedavno dobila pasoš ove zemlje je brojala do 25, njena koleginica je čak upisala poen više... Ali, ovog puta to nije bilo dovoljno.

Amerika je bolje krenula, dobila je prva dva seta i stigla veoma blizu četvrtog trijumfa. Turska je uspela da se vrati i izbori taj-brejk, a posebno dominantna je bila tokom četvrtog seta. U tom periodu protivnice su osvojile samo 11 poena.

Nalet domaćih igračica ipak je zaustavljen. Peti set je pripao gošćama, koje su povratile koncentraciju i ostavile iza sebe sve što se dešavalo u trećem i četvrtom činu.

U pobedničkom sastavu je Druz osvojila 19 poena, Skiner 16, a Lanier 12. Kod poraženih već pomenuti tandem je pratila Ajdin sa 11 poena.

Amerika je posle četiri kola neporažena 4-0, a Turska posle prvog poraza ima skor 3-1.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - PRVI VIKEND

Nedelja

Hrvatska - Brazil 0:3

Nemačka - Bugarska 3:2

Japan - Kina 0:3

Tajland - Južna Koreja 3:0

Kanada - Srbija 3:2

SAD - Turska 3:2



tagovi

Melisa VargasEbrar KarakurtŽenska odbojkaška reprezentacija SADŽenska odbojkaška reprezentacija Turskedanijele santareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara