"Entoni Džošua u svom elementu"
"Entoni Džošua u svom elementu"

Kličko - Džošua tek na proleće

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.10.16. | 10:50

Borba najboljih teškaša današnjice ipak će se održati, ali malo kasnije nego što je predviđeno

Entoni Džošua u svom elementuMeč za IBF šampionski pojas u teškoj kategoriji između njegovog sadašnjeg vlasnika, Entonija Džošue i izazivača Vladimira Klička odložen je do proleća.

"Želim da se borim sa IBF šampionom Entonijem Džošuom u martu ili aprilu. To će biti najbolja borba teškaša u poslednjih nekoliko godina", jasan je Ukrajinac.

Izabrane vesti

Iako se ranije insistiralo da će ovaj boj biti održan u prvoj polovini decembra, datum je promenjen iz više razloga. Prvi je neuspeh menadžmenta dva borca da se dogovore oko osnovnih stvari, ali i zbog  Kličkove manje povrede koju je zadobio na treningu. Britanski bokser će zbog toga morati da nađe zamenu za meč koji je zakazan za 10. decembar u Mančesteru. Sumnja se da ovo odlaganje nije posledica navedenih stvari, već zbog toga što se čeka šta će biti sa WBA i WBO pojasevima koji su oduzeti Tajsonu Fjuriju, nakon što je proglašeno da on više nije sposoban da se bori. Džošua je neporažen u 17 borbi, to jest od kada je postao profesionalac nakon što je osvojio zlatnu medalju na Olipijskim igrama u Londonu 2012.

Ako se ta borba održi, biće to sudar pravih džinova sa rukavicama, pošto su obojica visoki po 198 cm, dok je šampion težak 106 kg, a mlađi brat Kličko 112 kg.

(foto: Action Images)


tagovi

boksEntoni DžošuaUkrajinaVelika BritanijaVladimir Kličko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara