(©MN Press, CEV)
(©MN Press, CEV)

Ko će osvojiti LŠ? Boškovićeva, Egonu, Hak ili Vargas

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 12:43

Četiri najbolja korektora današnjice odmeriće snage u polufinalu Lige šampiona

Kakvi će samo polufinalni dueli biti u Ligi šampiona za odbojkašice... Ako se sudi po glavnim zvezdama četiri najbolje ekipe, onda će svaki meč predstavljati spektakl za sebe.

Na megdan će izaći četiri najbolja korektora današnjice. Tijana Bošković će za rivala imati Izabel Hak - pošto jedan par čine Ezačibaši i Koneljano. U drugom će na crtu izaći Paola Egonu i Melisa Vargas - kada se sastanu Fenerbahče i Vero Volej Milano.

Izabrane vesti

Zna se šta njih četiri predstavljaju na odbojkaškoj sceni. Boškovićeva i Vargas jure prvu Ligu šampiona u životu, dok su trofeje već osvajale Paola Egonu i Izabel Hak. S obzirom na vrhunski kvalitet koji poseduju, prevagu bi u završnici trebalo da naprave njihove saigračice.

Ko bude imao bolji tim oko sebe - on će postati evropski šampion. Zna se da Evropa dobija novog vladara jer je branilac trofeja Vakifbank eliminisan u četvrtfinalu. Koneljano ove sezone nije izgubio nijedan meč, pa deluje da odlučujuće utakmice dočekuje najspremniji. Ali, svakako da mu niko neće unapred uručiti trofej. Ezačibaši čeka pehar od 2015. godine, Koneljano je poslednji put slavio 2021, Fenerbahče se radovao 2012, a Vero Volej Milano juri prvenac.

Srbija će imati četiri odbojkašice u završnici, ali nema garancije da će sigurno jedna osvojiti trofej - jer nisu raspoređene u četiri ekipe. Ono što je sigurno jeste da će naša zemlja imati predstavnika u finalu jer se u polufinalu sastaju Teodora Pušić i Bojana Drča. U drugom će se sresti Tijana Bošković i Jovana Stevanović sa bivšim selektorom Danijeleom Santarelijem.

Naredne nedelje se ne igraju evropske utakmice, tako da su prvi polufinalni dueli zakazani za dve sedmice. Sedam dana kasnije biće na programu revanš utakmice. Superfinale bi trebalo da se odigra 5. maja, a domaćin će biti Turska - pitanje je samo da li Istanbul ili Ankara.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

ČETVRTFINALE

Fenerbahče - Štutgart 3:1 (prvi meč 2:3)

Skandići - Ezačibaši 2:3 (prvi meč 2:3)

Četvrtak

Vero Volej Milano - LKS Lođ 3:0 (prvi meč 3:1)

Koneljano - Vakifbank 3:1 (prvi meč 3:1)

POLUFINALE

Koneljano - Ezačibaši

Vero Volej Milano - Fenerbahče



tagovi

Tijana BoškovićMelisa VargasIzabel HakPaola EgonuCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara