Rukometaši Srbije (©Starsport)
Rukometaši Srbije (©Starsport)

Ko nas je kleo, nije dangubio: Srbija na Španiju u baražu za SP

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 15:32

Najteži rival Orlovima u borbi za planetarni šampionat u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj 2025.

Ono čega smo se plašili, dogodilo se – rukometaši Srbije igraće u maju u baražu za Svetsko prvenstvo sa Španijom, bronzanom selekcijom sa šampionata planete prošle godine, odlučeno je žrebom u Kelnu u Lankses areni.

Prvi meč igra se 8. ili 9. maja na Iberijskom poluostrvu, dok je revanš tri dana kasnije u Srbiji. Ubedljvo najjači rival, tek sada ćemo da žalimo za primljenim golom od Crne Gore u poslednjoj sekundi meča sa Crnom Gorom u Minhenu, kada je pivotmen Lavova Nemanja Grbović zatresao mrežu Vladimira Cupare. Orlovi su bili poslednji u grupi, pa su završili u slabijem šeširu.

Izabrane vesti

Španija je takođe razočarala u Nemačkoj, nije prošla grupu, doživela je debakl od Hrvatske (29:39), usledila je pobeda protiv Rumunije i remi sa Austrijom, pa je tim Đordija Ribere završio kao treći i senzacionalno nije uspeo da se plasira u drugu rundu u Kelnu. Ipak, radi o rukometnoj superslili kojoj je ovo prvi kiks posle šest-sedam godina. Do ove godine je bila redovni učesnik polufinala velikih takmičenja.

Posle kraha na Evropskom prvenstvu očekivano je došlo do razlaza sa Tonijem Đeronom. Srbija i dalje nema selektora, a kandidati za užarenu klupu su kormilari Vojvodine i Metaloplastike Boris Rojević i Vladan Matić. Novi selektor će imati prvo okupljanje selekcije u martu kada je EHF nedelja.

Nedelja, 17.45: (2,95) Francuska (8,50) Danska (1,55)

Perjanice Furije su golman i krilo Barselone Gonzalo Perez de Vargas i Aleis Gomes Abeljo, a tu je i tandem braća Dujšebajev iz poljskog Kjelcea, Aleks i Dani. U timu su bili i veterani Đoan Kaneljas i Horhe Makeda. Nema sumnje da je Španija favorit i da ima znatno veće šanse da izbori SP u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj naredne godine. Orlovi su novi mandat sa Đeronom počela propuštanjem Svetskog prvenstva u Egiptu 2021. godine. Sada preti kao Damoklov mač neodlazak na još jedno veliko takmičenje. Na prošlog SP u Katovicama prošle godine, Srbija je bila 11.

Teški dani su pred srpskim rukometom...

SVI PAROVI BARAŽA ZA SP 2025.

Finska/Litvanija – Mađarska

Belgija/Italija – Crna Gora

Grčka – Holandija

Rumunija – Češka

Španija - Srbija

Farska Ostrva - Makedonija

Slovenija - Švajcarska

Portugalija - Bosna i Hercegovina

Island - Estonija/Ukrajina

Poljska - Slovačka/Izrael

Gruzija - Austrija

***Prvi mečvi su na programu 8. i 9. maja, a revanši tri dana kasnije


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSP u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara