(©MN Press)
(©MN Press)

Kolaković: Još tri krucijalna meča, potrebne tri pobede za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 10:48

"Mislim da će većina igrača biti sveža za nastavak, da li će to biti dovoljno da se ispune naše želje - videćemo", rekao je selektor Srbije

Lakši deo puta Srbije je prešla, sad preostaje onaj teži... Poraz od Turske, potom pobede protiv Tunisa, Egipta i Finske, pa za kraj ostaju tri najteža duela. U petak je protivnik Japan, u subotu Amerika, a u nedelju Slovenija.

Srbija je danas upisala treću pobedu, sada ima skor 3-1, pa i dalje može da se nada olimpijskoj vizi. Kao što je već poznato - da bi se plasirala na Olimpijske igre potrebno je da osvoji jedno od prva dva mesta na turniru u Tokiju.

Izabrane vesti

Maksimalna pobeda protiv Finske je samo jedan korak ka cilju, koji je još prilično daleko.

"Znali smo da će da bude ovakav meč", rekao je na početku izlaganja za sajt OSS Igor Kolaković. "Finci su tehnički dobra ekipa, igraju dobru odbranu, vrlo su precizni, danas su dominirali na elementu prijema servisa. Međutim, igrali smo strpljivo, poen za poen. Napravili smo prednost u prvom setu, u drugom smo takođe u samoj završnici obezbedili određeno vođstvo... U trećoj deonici smo okrenuli u pravom trenutku. Mislim da smo bili homogeni, koncentrisani od starta - to sam i želeo da budemo. Dobra pobeda pred utakmice koje nam slede protiv Japana, Amerike i Slovenije".

Čini se da je na duelu sa Finskom sve išlo glatko, mnogo jednostavnije u odnosu na dan ranije na meču sa šampionom Afrike.

"Egipat je počeo taj meč sa osvojenim setom, tako da je bilo posle toga mnogo nervoze kod nas. Hteli smo tu pobedu... Danas smo bili koncentrisaniji, ali i Egipat je pokazao na ovom turniru da je kvalitetniji od Finske. I u duelu sa Slovenijom je pokazao kvalitet, čak i zapretio da povede 2:0. Hoću da kažem da smo dobro raspodelili snage svih igrača. Mislim da će većina biti sveža za nastavak, da li će to biti dovoljno da se ispune naše želje - videćemo. Ali, u suštini imamo dobru situaciju u ovom trenutku sa zdravljem igrača i njihovom kondicijom".

Četvrtak je slobodan dan za sve ekipe...

"Imaćemo neku vrstu prevencije, teretane, oporavka... Onda tri krucijalna meča na kojima su nam potrebne tri pobede da bismo se našli na Olimpijskim igrama", naglasio je za kraj Igor Kolaković.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara