(©CEV)
(©CEV)

Kolaković: Ulazak Kovačevića je dao veliku sigurnost ekipi, važni šrafovi i Mašulović i Nedeljković

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 11:06

"Ono što je primetno mi se na početku borimo sami sa sobom. Treba nam vremena da osetimo igru i elemente koje smo trenirali", rekao je selektor

Odbojkaši Srbije nisu odigrali ceo meč sa Egiptom kako se od njih očekivalo, ali su bili najbolji kad je bilo najpotrebnije. Zabeležili su pobedu, osvojili važne bodove i ostali u trci za olimpijsku vizu.

Prvi set je ponovo pokazao neke nedostatke Kolakovićevog tima, koji neće smeti da se ponavljaju u narednim utakmicama, ukoliko žele da se vrate kući sa ispunjenim željama, planovima i ciljevima.

Izabrane vesti

Uvodni deo igre su izgubili rezultatom - 18:25, a u naredna tri su pobeđivali bez većih problema (25:19, 25:14, 25:16).

"Nismo uopšte bili fokusirani. Ne znam zašto imamo taj pritisak na samom startu... Nismo bili fokusirani na stvari koje su jednostavne. Izgubili smo taj prvi set i ušli u problem kad je cela utakmica u pitanju. Ali, dobro je ispalo", rekao je selektor Kolaković. "Mislim da je ulazak Uroša dao veliku sigurnost ekipi, počeli smo da igramo veoma dobro i u odbrani i na bloku. Protivnika smo sveli na njegov nivo, ova pobeda može lepo da nam znači za predstojeće mečeve".

Tri izmene pokazale su se kao ključne na ovom duelu. Uz ulazak kapitena, promenu u igri su doneli i novi srednji blokeri koji su zamenili startere Krsmanovića i Podraščanina.

"Nepravedno bi bilo samo Uroša da pomenem. Tu su svakako Mašulović i Nedeljković bili važni šrafovi u našoj igri. Ono što je primetno mi se na početku borimo sami sa sobom. Treba nam vremena da osetimo igru i elemente koje smo trenirali. U poslednja tri seta smo bili veoma dobri u svim segmentima i priveli utakmicu kraju".

Narednu utakmicu Srbija igra u sredu od 6.00 časova protiv selekcije Finske.

"Finska je za poštovanje, igraju dobro, brzo, agresivni su, ne predaju se... Tehnički su veoma dobri, za razliku od Egipta, koji je fizički tim. Očekuje nas sutra jedna velika bitka sa tom reprezentacijom", podvukao je Igor Kolaković.



tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara