"Asmir Kolasinac"
"Asmir Kolasinac"

Kolašinac pred finale: Tek me čeka prava borba!

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.08.14. | 12:32

Plasman u finale obezbedili Terzićeva i Jelača, Bekrić lagano do polufinala

Asmir KolasinacSrpski atletičari Asmir Kolašinac, Amela Terzić i Tatjana Jelača izborili su plasman u finale 22. šampionata Evrope u Cirihu, dok je Emir Bekrić obezbedio mesto u polufinalu.

Prvi na borilište izašao je Kolašinac, koji je uz minimalan napor u drugoj seriji bacio kuglu 20,15 metara i izborio mesto u finalu. Kolašinac je na kraju ostvario ukupno šesti rezultat, dok je najbolji u kvalifikacijama bio je Nemac David Štorl (20,76).
Cilj je bio ući u finale uz što manji napor. Večeras me očekuje prava borba“, rekao je Kolašinac.

Izabrane vesti

Finale u bacanju kugle na programu je večeras od 19.35 sati.

Uspešna je bila i Terzićeva. Srpska rekorderka na 1.500 metara zauzela je drugo mesto u kvalifikacionoj grupi (4,11,75), a ukupno deseto vreme, sa dve sekunde i 20 stotinki zaostatka u odnosu na Holanđanku Sifan Hasan, koja je bila najbrža.
Ima dosta atletičarki koje imaju bolji rezultat od mene, ali ne obazirem se na to. Srećna sam što sam u finalu. Sada je vreme da napunim baterije za petak, kada me očekuje finale“, rekla je Terzićeva.

Jelača je bila veoma raspoložena u bacanju koplja. Posle prvog hica izborila je finale i imala najbolji rezultat u kvalifikacijama - 60,26 metara.

Bekrić je u kvalifikacionoj grupi trke 400 metara sa preponama bio drugi sa vremenom 49,82 sekunde, sa pet stotinki zaostatka u odnosu na Nijala Flenerija iz Velike Britanije. Srpski atletičar vodio je tokom trke, ali je u finišu usporio kako bio sačuvao snagu za polufinale, koje na programu sutra.

Kasnije danas u kvalifikacijama nastupiće Miloš Raović (400 metara), Ivana Španović (skok u dalj) i Tamara Marković (400 metara).

(FOTO: Action images)


tagovi

Srbijaep u atleticiAsmir Kolašinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara