Bernardo Rezende (©FIVB)
Bernardo Rezende (©FIVB)

Komandant ponovo tu: Legendarni Rezende se vratio na klupu reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 15:44

Odbojkaški savez Brazila i zvanično potvrdio veliku vest

Pisalo se odavno da postoje šanse da se Bernardo Rezende vrati na klupu muške odbojkaške reprezentacije Brazila, a sada je ta vest i zvanično potvrđena. Čak je objavljena na sajtu Saveza pod naslovom: Komadant.

Posle sedam godina Bernardinjo se vraća u ulogu selektora svoje zemlje, sa kojom je osvojio mnogo medalja... Vodio je i ženski i muški tim. Osvojio je tri svetska i dva olimpijska zlata.

Izabrane vesti

U prethodnom periodu Brazil nije imao previše uspeha. U Ligi nacija je eliminisan u četvrtfinalu od Poljaka, a pored toga nisu osvojili ni prvenstvo Južne Amerike. U finalu kontinentalnog šampionata slavila je Argentina.

Mučili su se Brazilci i u kvalifikacijama za Olimpijske igre, izgubili su između ostalog od Nemačke. Ipak, uspeli su da se izvuku i uzmu vizu posle pobede protiv Italije. Renan Dal Zoto je posle toga podneo ostavku.

Sve ukazuje na to da Odbojkaški savez Brazila računa da će Rezende da napravi čudo... Čini se da Brazilcima ne manjka kvalitetnih igrača, ali da poslednjih godina nisu opasni kao ranije. Sa legendom na klupi očekuje se da će se vratiti slavni dani.

Bernardo će osmi put predstavljati Brazil na Olimpijskim igrama - kao igrač ima jedno srebro, kao trener ženske selekcije ima dve bronze, a sa muškom reprezentacijom dva zlata i dva srebra.

"Vratio sam se da doprinesem. Renanova odluka je bila veliko iznenađenje, ali zaista poštujem njegovu želju da vodi računa o svom zdravlju i porodici. Uradio je veoma dobar posao i napušta tim kvalifikovan za Olimpijske igre", ispričao je Bernardinjo koji je trenutno trener Flamenga. "Rad će se naravno odvijati pararlelno, a o reprezentaciji ću govoriti tek kad se završi Superliga".


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara