Uroš Kovačević (© MN Press)
Uroš Kovačević (© MN Press)

Konačan spisak Igora Kolakovića za EP: Marko Ivović da, Veljko Mašulović ne

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 15:29

Ovoga puta i bez nedovoljno oporavljenog Srećka Lisinca

Odbojkašice su u dominantno završile grupnu fazu u Gentu, preselile su se u Brisel gde će pokušati da se vrate na kontinentalni tron, jer im je otvoren put ka medalji, dok odbojkaši u ponedeljak kreću na Prvenstvo Evrope (od 28. avgusta do 16. septembra).

Tri dana pre puta postalo je poznato na koje sve adute računa Igor Kolaković. Posle uvodnog dela priprema na Kopaoniku, te dve provere u Istanbulu sa Turskom i jedne u četvrtak veče sa Češkom (naš tim u meču zatvorenog tipa dobio 4:0) selektor je saopštio konačan spisak od 14 imena.

Izabrane vesti

U odnosu na pripremni period na njemu nije primač servisa Veljko Mašulović, iako je minule sedmice putova na Bosfor, ali jeste njegov kolega po poziciji Marko Ivović, pošto je terapijama sanirao problem koji ga je mučio minulih dana. Čak i da odigra kao starter u prva dva seta kontrolne utakmice sa Česima.

Donekle očekivano, u reprezentaciji nema Srećka Lisinca, koji se dugo oporavljao od povrede leđa. Još ranije su otpali tehničar Andrija Vulikić i korektor Božidar Vučićević.

Na spisku reprezentacija Srbije su: tehničari Vuk Todorović (Volej, Ljubljana) i Aleksa Batak (Partizan); korektori Aleksandar Atanasijević (Skra Belhatov) i Dražen Luburić (Lokomotiva, Novosibirks); libera Milorad Kapur (Partizan) i Miloš Krsteski (Ribnica); blokeri Marko Podraščanin (Trentino), Petar Krsmanović (Vojvodina), Nemanja Mašulović (Volej, Ljubljana) i Aleksandar Nedeljković (Fridrishafen); primači servisa Uroš Kovačević (Aluron Zavjerčje), Marko Ivović (Dinamo Sosnovi Bor), Miran Kujundžić (Šlepks Malov Suvalki) i Pavle Perić (Fenerbahče).

Naš tim će prva tri meča u Grupi A odigrati u Peruđi (protiv Švajcarske, Belgije i Italije), a preostala dva u Ankoni (Estonija i Nemačka).

Prvenstvo Evrope se, inače, održava u četiri države: Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Pre dve godine Srbija je bila četvrta, a 2019. zlatna, jer je dobila svih devet mečeva.


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićMarko Ivovićevropsko prvenstvo za odbojkašeEvropsko prvenstvo za odbojkaše 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara