(VSS)
(VSS)

Konačni spisak za Fukuoku: Sedmorica debitanata na SP, šestorica rođenih posle 2000.

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 11:23

Izbor selektora Uroša Stevanovića

Ako ćemo da se zaluđujemo, možemo da pominjemo medalju. Ako ćemo realno, osmina finala je realan domet. Hoćemo li uraditi nešto više, zavisiće i od žreba. Konkurencija je napredovala, mi ne da nismo, nego smo posle smene generacija pretrpeli strmoglav pad i zato ćemo na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, za početak, gledati kako da se dočepamo eliminacionih borbi.

Razumljivo, ako se pogleda sastav vaterpolo reprezentacije i odabir selektor Uroša Stevanovića. Nije da je baš imao bogzna kakve mogućnosti, čak su mu bile sužene usled saznanja da jedan od najboljih igrača sveta Dušan Mandić nije ni putovao u Aziju, zbog ranije odluke Novog Beograda da ga na pravdi boga odstrani iz tima i tako eliminiše jednog od ključnih igrača Delfina. Kako god, odranije se znalo da Stevanović ne računa na sadašnjeg člana Ferencvaroša, da bi dva dana pred početak turnira predao čelnicima LEN završni spisak i na njemu 15 imena.

Izabrane vesti

Od momaka koji su počeli pripreme odranije je otpao Marko Radović, dok je poslednji precrtan golman Radoslav Filipović. Među onima koji su ostali ima šampionskog kova, poput još jednog čuvara mreže Branislava Mitrovića, zatim Nikole Jakšića, Sava Ranđelovića, Strahinje Rašovića...

No, u Fukuoki će nas predstavljati čak sedmorica vaterpolista kojima će turnir u Japanu biti predstavljati premijeru na Svetskom prvenstvu. Debitanti u tom smislu su Vladimir Mišović, Vuk Milojević, Filip Janković, Đorđe Vučinić, Vasilije Martinović, Marko Dimitrijević i Bogdan Gavrilović.

S obzirom na tradiciju vaterpola u našoj državi pred nijima je tek budućnost. Nadamo se, lepa. Sadašnjost je takva da ćemo na planetarnoj smotri imati isti toliko (šestoricu) momaka rođenih posle 2000. godine.

Za Srbiju će na Svetskom prvenstvu igrati: Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Đorđe Lazić (Breša), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Branislav Mitrović (Lil), Marko Dimitrijević (Partizan) i Bogdan Gavrilović (2004, Radnički)

Osim selektora Uroša Stevanovića stručni štab čine: Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Ostojić, kondicioni trener Dajana Zoretić, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, te doktor Nikola Repac.

Srbija je na Prvenstvu sveta igrati u Grupi D. Takmičenje počinje 17. jula protiv Španije u 13.30, dva dana kasnije rival je Južna Afrika u 10.30, a 21. jula Crna Gora u 6.30.

Na prethodnom turniru, u Budimpešti zaustavila nas je Hrvatska u četvrtfinalu, a poslednju medalju osvojili smo takođe u glavnom gradu Mađarske (srebro), ali 2017. kad smo od domaćina poraženi u završnoj borbi.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeUroš StevanovićvaterpoloSvetsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara